محمود ميراسكندري روز دوشنبه در همايش ملي باستان شناسي و معماري سازههاي آبي در دزفول افزود: زيباييهاي آثار تاريخي استان خوزستان باستان شناسان را شگفت زده ميكند.
وي گفت: دزفول به عنوان يكي از تاريخي ترين شهرهاي استان خوزستان جايگاه ويژهاي در ادوار گذشته داشته است كه در دوره ساساني رونق گرفته و توجه باستان شناسان را به خود جلب كرده است.
ميراسكندري با اشاره به اينكه آثار تاريخي بسيار ارزشمندي در دزفول نهفته است، تصريح كرد: متاسفانه در اين زمينه كم كاري شده كه در اين رابطه لازم است آثار تاريخي، فرهنگي و معنوي اين شهرستان بهتر به جهانيان معرفي شود.
وي با ارائه راهكارهايي در جهت معرفي آثار تاريخي دزفول به جهانيان گفت: وقتي محققان و پژوهشگران به دزفول ميآيند بايد در خصوص آثار تاريخي و با ارزش اين شهرستان بيشتر كار كنند.
مير اسكندري افزود: حدود 400 اثر تاريخي، فرهنگي و طبيعي در شهرستان دزفول وجود دارد كه آنگونه كه بايد معرفي نشده اند و بعضي از اين آثار نيز به دليل فعاليتهاي عمراني تخريب شدهاند.
رييس پژوهشكده باستان شناسي كشور با تاكيد بر اهميت احيا، حفظ و توسعه آثار تاريخي شهرستان دزفول افزود: اين شهرستان عليرغم اينكه از آثار تاريخي غني برخوردار است ولي هنوز هيچيك از آثار آن ثبت جهاني نشده است، حتي بعضي از اين آثار ارزشمند هنوز در فهرست آثار ملي كشورمان نيز قرار نگرفتهاند.
اين همايش با حضور مدير كل ميراث فرهنگي استان خوزستان، محققان، پژوهشگران و مسوولان محلي و با استقبال دوستداران باستان شناسي در دزفول برگزار شد.
در جريان برگزاري اين همايش برخي مباحث علمي در خصوص معماري باستاني سازههاي آبي از سوي كارشناسان در قالب مقالاتي مطرح شد.
اين همايش به مدت دو روز در محل دانشگاه آزاد دزفول با حضور پژوهشگران و باستان شناسان برگزار ميشود.