به گزارش جام جم آنلاين به نقل از يورونيوز، عبدالله واد با زیرکی توانسته قانون را دور بزند و این استدلال را در آستین خود دارد که قانون اساسی در سالهای ۲۰۰۱ و ۲۰۰۸ تغییر کرده، از این رو این قانون شامل نخستین دوره ریاست جمهوری او نمیشود. پنج قاضی منصوب شده توسط رییس جمهوری در شورای قانون اساسی نامزدی او را تایید کردهاند.
سنگال در میان همسایگانش در غرب آفریقا، یک استثنا است. تنها کشوری که پس از کسب استقلال تجربه کودتا را نداشته است. این کشور در سال ۲۰۰۰ و در جریان انتخابات ریاست جمهوری با تکیه بر این واقعیت سعی کرد رقابت میان نیروهای مختلف را فراهم سازد.
نتیجه اینکه عبدالله واد، نامزد لیبرال و مخالف رژیم وقت با شکست عبدو دیوف جانشین لئوپولد سدارسنگور به قدرت رسید و به حیات چهل سال نظام سوسیالیستی در این کشور پایان داد.
در سال ۲۰۰۹ و در جریان دومین دور ریاست جمهوریاش که با افزایش اقتدارگرایی و وخامت اوضاع اقتصادی همراه بود، پای پسرش را به صحنه سیاسی گشود. پسرش به رغم فقدان تجربه سیاسی و عدم موفقیت در انتخابات شهرداریها از سوی پدر به وزارت چهار وزارتخانه منصوب شد.
با وجود فقر، بیکاری و نبود زیرساختهای لازم در کشور، رییس جمهور واد در جشن پنجاه سالگی استقلال سنگال و برای بزرگداشت نوزایی آفریقا مجسمهای برنزی سفارش داد، که بهای آن برابر با ۱۵ میلیون یورو بود و موجب برانگیختن خشم و اعتراض مخالفان شد.
نماینده مجلس ملی و عضو جنبش مخالفان در این زمینه گفت: «در چنین شرایط بحرانی، این مثل یک هیولای اقتصادی است. بحران مالی به بحران مواد غذایی و بحران انرژی انجامیده است. باید بگویم این یک رسوایی مالی است.»
در حال حاضر اعتراض مخالفان نظامی کنونی سنگال به «کودتا در قانون اساسی» است. شورای قانون اساسی سنگال در روز ۲۷ ژانویه نامزدی عبدالله واد را تایید و نامزدی یوسو ندور، موسیقیدان را به علت ناکافی بودن تاییدها رد کرده است.
یوسو ندور گفت: «تاریخ امروز در سنگال رقم میخورد. ما هیچ چیزی جز قانون اساسی را قبول نداریم، چیزی که حقیقت دارد. واد حق ندارد برای یک بار دیگر نامزد شود. این حرف آخر من است. کاملا روشن است و ما همه آمادهایم.»
مخالفان با اعتراضات و مقاومتهای خود بر آن هستند تا رییس جمهوری را قبل از انتخابات ریاست جمهوری در روز ۲۶ فوریه وادار به عقب نشینی کنند.
بان كي مون ، دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن ابراز نگرانی، خواستار برقراری آرامش و گفتگوی معترضان با نمایندگان دولت سنگال درباره انتخابات پیش روی این کشور شد.
در جريان تظاهرات ساكنان داکار، پایتخت سنگال که تا پاسی از سه شنبه شب به طول انجامید، دست کم یک دانشجوی ۳۰ ساله کشته شد.
این ناآرامیها از روز جمعه در پی پیشنهاد افزایش دوره ریاست جمهوری و اعلام تصمیم عبدالله واد، ريیس جمهوری این کشور به کسب قدرت در سومین دور پیاپی ریاست جمهوری آغاز شد و شهرهای متعدد را در برگرفت.
تاكنون دستكم چهار نفر در جريان تظاهرات و درگیری با نیروهای امنیتی در شهرهای سنگال كشته و دهها نفر مجروح شده اند.