Quantcast
Channel: jamejamonline.ir - 22 - RSS Version
Viewing all articles
Browse latest Browse all 8493

شايد نفرات جديد به المپيك ببريم

$
0
0
تكواندو اگرچه تنها دو سهمیه در بخش مردان در المپیك دارد اما زمانی كه بحث مدال‌آوری به میان می‌آید، همگان دو مدال طلا برای این رشته كنار می‌گذارند.

المپیك پكن و روزهای سختی را كه بر كاروان ایران گذشت، كسی از یاد نخواهد برد.

تنها، مدال طلای‌ هادی ساعی بود كه اعتبار را به كاروان ناكام ایران بازگردانده بود و حالا در فاصله چند ماه تا المپیك لندن، بار دیگر نام تكواندو در فهرست رشته‌هایی است كه دست‌كم روی یك مدال طلای آن حساب باز شده است.

تكواندو در ماه‌های گذشته یكباره روزهای توفانی را به خود دید و رضا مهماندوست، بهترین مربی كنونی جهان به دلیل اختلافاتی كه با مسوولان فدراسیون كشورمان پیدا كرد، از كار بركنار شد تا فریبرز عسكری دیگر چهره نام‌آشنای تكواندو ایران جایگزین وی شود.

سرمربی جدید و محجوب تیم ملی بعد از سپری كردن اردوهای مختلف و حضور در مسابقات آزمایشی المپیك، حالا بخوبی بر همه شرایط احاطه يافته است.

فریبرز عسكری را به چالشی كوتاه وا داشته‌ایم.

به نظر می‌رسد از شرایط راضی هستید؟

اگر بخواهیم كلی صحبت كنیم، شرایط خوب است و من هم راضی‌ام! تا اینجای كار كه مشكلی وجود نداشته و همه چیز دارد خوب پیش می‌رود.

اما آسیب‌دیدگی‌های متوالی هم وجود دارند كه ممكن است برنامه‌ها را مختل كنند؟

ما برنامه‌های خودمان را بر اساس آنچه تنظیم كرده بودیم، اجرا كرده‌ایم. تقریبا همه برنامه‌ها اجرا شده‌اند. یك مقدار این آسیب‌دیدگی‌ها وقفه ایجاد می‌كند، ولی این جزئی از تمرین و مسابقه است. یوسف كرمی‌ فعلا از برنامه‌ها عقب‌مانده، ولی به محض بازگشت به اردو، تمرینات را فشرده انجام می‌دهد. خدا را شكر بچه‌ها همه باتجربه هستند و نگرانی نداریم. آنها سخت تمرین می‌كنند و خودشان می‌دانند كه اگر عقب افتاده‌اند، باید فشار بیشتری را تحمل كنند تا جبران شود.

یعنی می‌خواهید عنوان كنید كه این مصدومیت‌ها اگر ادامه یابد نگرانی نخواهید داشت؟

اصلا از اين بابت نگرانی ندارم. زمان زیادی تا المپیك داریم و پتانسیل تكواندوي ایران هم آنقدر هست كه جای نگرانی نباشد. اگر نزدیك به المپیك هم مصدوم بشوند، باز هم مشكلی نخواهیم داشت. این دو سهمیه به اسم بازیكن نیست، بلكه به نام كشور است. می‌توانیم هر كسی را ببریم. بچه‌ها هم دارند خیلی تلاش می‌كنند تا بتوانیم با بهترین آمادگی، راهی المپیك بشویم. تضمینی ندارد كه حتما همین 2 نفر را به لندن ببریم.

اما به هر حال شما شاید روی یك بازیكن بیشتر حساب باز كنید، ولی ممكن است برنامه‌هایتان یكباره عوض شود. از طرفی، مشخص نبودن افراد شاید ایجاد انگیزه كند، ولی استرس‌زا هم هست.

من یك مثال می‌زنم. در دوره قبلی كه‌ هادی ساعی قهرمان المپیك شد، یكی از علت‌های اصلی آن همین یوسف كرمی‌ بود. ساعی یك رقیب بزرگ پشت سرش داشت و برای این كه المپیك را از دست ندهد، بیشتر از حدتوانش تمرین كرد و مدال طلا هم گرفت. شاید اگر‌ هادی آن طور احساس خطر نمی‌كرد، نمی‌توانست برای مدال طلای المپیك آماده بشود. قهرمانی در المپیك خیلی سخت است. از همین حالا بیش از 8000 بلیت سالن برگزاری مسابقات هم فروش رفته است. اینها نشان می‌دهد كار دشوار است.

از جوان‌هایی كه در تیم حضور دارند، چقدر رضایت دارید؟

ما جوان داریم تا جوان. یكی مثل فرزاد عبداللهی است كه قهرمان جهان شده، اما در وزن المپیك نبوده و آمده تا به تیم كمك كند. او حریف تمرینی بچه‌هاست كه باید از چنین قهرمان جهانی قدردانی كرد. در كنار آن، چندتا جوان هم از لیگ آورده‌ایم كه كسب تجربه می‌كنند.

چند وقت پیش به مسابقات آزمایشی المپیك رفتید كه یوسف كرمی‌ در آنجا شكست خورد. ظاهرا تجربه خوبی بود.

نكته: در دوره قبلی كه‌ هادی ساعی قهرمان المپیك شد، یكی از علت‌های اصلی آن همین یوسف كرمی‌ بود. ساعی یك رقیب بزرگ پشت سرش داشت و برای این كه المپیك را از دست ندهد، بیشتر از حدتوانش تمرین كرد و مدال طلا هم گرفت

ما به نتیجه توجه نمی‌كنیم، ولی باید بگویم كه برگزاری مسابقات یك‌سری ایرادها داشت. برای من البته محاسنی هم داشت چون چند سالی با تیم‌های نوجوانان و دانشجویان بودم و حالا به نحوه برگزاری مسابقات هم آشنا شده‌ام. همه ستاره‌ها در این مسابقات آزمایشی نبودند، ولی یك نكته كه وجود داشت، این بود كه فاصله مبارزات زیاد است. بازی اول 9 صبح بود، بعد یك بازی بعدازظهر سپس 9 شب و 11 شب. ما گفتیم كه این‌جوری خیلی سخت است و بدن ورزشكار سرد می‌شود، ولی می‌گویند كه به خاطر پخش تلویزیونی این برنامه‌ریزی را كرده‌اند. فعلا هم ما و هم چند كشور سرشناس دیگر به این برنامه‌ریزی برای المپیك اعتراض كرده‌ايم.

«ثروت تزگل» كه چند بار باقري معتمد را برده بود، در اين مسابقات آزمايشي شركت نداشت. براي اين تكواندوكار تركيه‌اي چه برنامه‌اي خواهيد داشت؟

در مسابقات المپيك همه حريفان آنقدر بزرگ هستند كه نمي‌توانيم هيچ‌كس را دست‌كم بگيرم. ما روي همه حريفان كار مي‌كنيم نه فقط يكي دو نفر. در مسابقات انتخابي المپيك قاره اروپا كه در آذربايجان برگزار شد نيز همراه ساعي بازيكنان را زير نظر گرفتيم. فيلم ساير رقابت‌هاي انتخابي در قاره‌هاي ديگر را هم ديديم. جدول المپيك به گونه‌اي است كه باقري معتمد و تزگل تا فينال به هم برخورد نمي‌كنند، بنابراين بايد به فكر ساير حريفان باشيم.

در اين مدت هم با تيم‌هاي خارجي اردوهاي مشترك داشته‌ايم؛ در حالي كه برخي‌ها اين اردوها را براي ايران مفيد نمي‌دانند.

حرف اول را در كادر فني و درباره مسائل فني تيم ملي من مي‌زنم. اگر علاقه‌اي به اين اردوها نداشته باشم، مطمئن باشيد مخالفت مي‌كنم. من نگفتم خيلي راضي بوده‌ام، ولي اين اردوها حريفان جدي مي‌آورند و انگيزه بچه‌ها را مضاعف مي‌كند. يادتان نرود كه ما اولين مركز جهاني تكواندو را در ايران داريم. اگر پيشنهاد آنها را نپذيريم كه نمي‌شود. تازه اين تيم‌ها يك هفته بيشتر كنار ما نيستند، در اين يك هفته مگر مي‌خواهند چه كار كنند؟

ولي بعضي كارشناسان مدعي‌اند ممكن است با شگردهاي بازيكنان در تمرينات آشنا شوند.

اگر برای این چیزها نگران باشیم كه نباید اصلا كار كنیم. روزی 50 بار می‌گویند كه اگر اینجوری باشد یا جور دیگر، به مشكل بر می‌خوریم. این دوستان اگر حرفی دارند، بیایند و نظر كارشناسی بدهند. هر بار كه اردو می‌گذاریم یك چیزهایی می‌گویند، اما من می‌گویم بیایند در اردو و به خودم بگویند.

اما به هر حال نباید به همه منتقدان دیدگاهی منفی داشت. خیلی‌ها از روی نگرانی‌هایشان این دیدگاه‌ها را دارند.

اردوهای زیادی داریم. شیب منحنی‌ما طوری است اسفندماه قرار است به هلند برویم در اوج باشیم. در این مدت برنامه‌هایمان متفاوت است. یك تیم وقتی با ما اردوی مقطعی دارد، واقعا چه چیزی دستگیر اروپاییان می‌شود؟ آنها زمانی آمده بودند كه ما تمرین استقامتی داشتیم. به این دوستان بگویید كه دیگر نگران نباشند!

ليگ برتر را هم زير نظر داريد. شكست‌هاي ملي پوشان را چطور ارزيابي مي‌كنيد؟

به نظر من، ليگ خيلي به بچه‌ها كمك مي‌كند. وقتي آنها هر هفته در كوران مسابقات هستند، خوب است. ما پتانسيل خيلي خوبي داريم. شايد تيم ملي 8 نفر باشد، ولي نفرات دوم وسوم ما در اوزان مختلف اگر در هر كشور ديگري باشند، مدعي قهرماني جهان هستند. حالا اگر در يك مسابقه كسي مي‌آيد، ملي‌پوشي را شكست مي‌دهد، من خيلي به اين نتيجه توجه نمي‌كنم، چون شيب منحني آماده‌سازي تيم ملي را در نظر مي‌گيرم و اين كه يك بازيكن در كدام مرحله از ‌آماده‌سازي قرار دارد، برايم مهم است. اگر در اوج آمادگي، ملي‌پوش ببازد كه بحث آن جداست، ولي نمي‌شود اين شكست‌هاي ليگ را بزرگ كرد. البته من همه مسابقه‌ها را كاملا آناليز مي‌كنم.

همه از تكواندو انتظار طلاي المپيك را دارند. اين خواسته‌ها فشار زيادي را به شما وارد نمي‌كند؟

خودم از بچگي ياد گرفتم كه با تمام قوا كار كنم و به وعده ام عمل كنم. از زن و بچه و زندگي خودم گذشته‌ام كه با خواست خدا نتيجه بگيريم. مردم هم يك نكته را در نظر داشته باشند كه اگر ما در چهار المپيك قبلي مدال گرفتيم، سه تاي آن را يك اعجوبه به نام‌ هادي ساعي كسب كرده است. توكل ما به خداست و داريم تمام تلاش خود را مي‌كنيم . با ساعي هم هر وقت لازم باشد، مشورت مي‌كنم.

مهم‌ترين دغدغه اين روزهاي سرمربي تيم قهرمان جهان چيست؟

دغدغه فني نداريم. فدراسيون دارد تلاش خود را مي‌كند و مشكلي نيست.

علي رضايي -‌ جام‌جم

Viewing all articles
Browse latest Browse all 8493

Trending Articles