«فريد براتي سده» با بيان اينكه محركها از نظر رفتارهاي اجتماعي سه مسئله اصلي را ايجاد ميكنند، تشريح كرد: رفتارهاي پرخاشگرايانه از جمله كودكآزاري، هذيانها، بدبينيها و سوءظنها و ساير رفتارهاي پرخطر از جمله رفتارهاي پرخطر جنسي از جمله مسائلي هستند كه محركها ايجاد ميكنند.
وي با برشمردن سه ماده مخدر «كوكائين»، «اكستازي» و «شيشه» به عنوان سه ماده مخدر نوظهور در دنيا، گفت: متامفتامين يا شيشه از سال 80 و از طريق مالزي وارد كشور شد و از سال 84 در داخل كشور توليد و به صورت بومي درآمد.
مديركل پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي كشور افزود: شيشه توليد داخل، متامفتامين است و با شيشه موجود در بازارهاي اروپا (آمفتامين) متفاوت بوده و عوارض، توهم بيشتر و درمان دشوارتري هم دارد و به خاطر بومي شدن توليد درمان آن در داخل كشور با مشكلات بسياري روبه رو است.
وي با بيان اينكه «اكستازي» نوع ديگري از مواد مخدر جديد است كه از سال 80 و از طريق مرز تركيه وارد كشور شد، عنوان كرد: اين ماده پس از ورود به كشور در شمال شهر تهران شايع بود و سپس در سراسر كشور شيوع يافت.
به گفته «براتي سده»، «كوكائين» نوع ديگري از محركهاي نوظهور است كه 15سال پيش به كشور وارد شد و به دليل قيمت بالا و فاصله زياد تا محل توليد، هنوز در كشور رواج نيافته و مصرف آن به مناطق بالانشين تهران از جمله «زعفرانيه»، «الهيه»، «شهرك غرب» و مناطق بالاي ديگر كلانشهرها محدود مانده است.(ايسنا)