به گزارش واحد مرکزی خبر، حجت الاسلام والمسلمین حیدر مصلحی در همایش «مسجد، حماسه حضور دشمن شکن» در جمع ائمه جماعات استان تهران افزود: با اینکه دستگاه اطلاعاتی کشور بر توطئه های دشمنان اشراف کامل دارد اما هم اکنون جنگ نرم تمام عیار و همه جانبه ای علیه جمهوری اسلامی ایران در همه عرصه ها برقرار است.
وی با اشاره به این که این جنگ نرم تهدیدات و آسیب پذیری هایی برای ما ایجاد کرده است گفت: در کنار همه این تهدیدات ، فرصت هایی نیز برای ما ایجاد شده است.
وزیر اطلاعات در ادامه به تبیین مقوله جنگ نرم و واژه شناسی گفتمان رهبری در این خصوص اشاره کرد و افزود: جنگ نرم ، آرام، بی سر و صدا و پایدار است و هدف های متعددی دارد.
مصلحی گفت: جنگ نرم حالت ژله ای و سیال دارد به این معنی که ممکن است راهبرد و روش دشمن در موقعیت های مختلف تغییر کند بنابراین مقابله با آن نیازمند هوشیاری ماست.
وی افزود: جنگ نرم به حدی پیچیده است که افرادی با ویژگی های منحصر به فرد، تحت تأثیر شبکه ماهواره ای دشمن دگرگون می شوند.
وزیر اطلاعات مخاطب ساز بودن ، آسیب آفرین و تضاد آفرین بودن جنگ نرم را از دیگر ویژگی های این نوع جنگ خواند و گفت: دشمن با جنگ نرم به دنبال یأس آفرینی است.
مصلحی به عمق و پیچیدگی جنگ نرم اشاره کرد و افزود: بسیاری از کارشناسان به راحتی نمی توانند جنبه های مختلف جنگ نرم را تشخیص دهند.
وی گفت: در چنین شرایطی هیچ عنصری به اندازه بصیرت بخشی اهمیت ندارد و این عامل در قالب تحلیل سیاسی ظهور و بروز می کند.
وزیر اطلاعات افزود: آنچه موجب برپایی فتنه خوارج شد نبود تحلیل سیاسی در مردم بود زیرا مردم شایعات را خوب می پذیرفتند.
مصلحی گفت: امیرالمؤمنین (ع) در خطبه های متعالی خود بصیرت بخشی فراوانی می کردند اما مشکل عموم مردم آن زمان این بود که بصیرت پذیر نبودند.
وی در ادامه به واژه شناسی جنگ نرم در گفتار مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: ایشان از سال 68 تاکنون32 عنوان برای موضوع جنگ نرم و تهاجم فرهنگی مطرح کرده اند که مبارزه فرهنگی، جبهه فرهنگی ، تهاجم فرهنگی ، بیماری فرهنگی ، توطئه فرهنگی ، سلطه فرهنگی ، کارزار فرهنگی ، نبرد فرهنگی ، جنگ فرهنگی ، انحطاط فرهنگی و آخرین آن جنگ نرم ؛ نمونه هایی از این واژه هاست.
وزیر اطلاعات گفت: به عنوان مسئول اطلاعات کشور تأکید می کنم که همه این واژه هایی که در این سال ها به کار رفت با توجه به طراحی های مرحله ای دشمن بوده است زیرا دشمن در هر موقعیتی ، راهبرد تهاجمش را تغییر می دهد و این راهبردها در دوره سازندگی ، اصلاحات و اصولگرایی متغیر بوده است.
مصلحی افزود: یکی دیگر از واژه هایی که مقام معظم رهبری در 12 سال گذشته به آن پرداختند ، مسئله خواص است که از دید ایشان، خواص مفهومی مثبت و منفی دارد.
وی گفت: از نگاه ایشان ، خواص مثبت شامل خواص مذهبی ، خواص جبهه حق ، خواص اهل حق و خواص با بصیرتند .
مصلحی افزود: مقام معظم رهبری خواص در معنی منفی را نیز در 13 بخش شامل خواص مردود ، خواص بی بصیرت ، خواص مطرود ، خواص غافل ، خواص فرصت طلب ، خواص مصلحت اندیش ، خواص لغزنده هنگام حوادث، خواص منحط اخلاقی ، خواص غرب گرا ، خواص طرفدار حق اما دنیا گرا و دنیازده ، خواص ترسو و فاقد شجاعت برشمردند.
وزیر اطلاعات در بخش دیگری از سخنانش به پیچیدگی فتنه 88 اشاره کرد و افزود: همه گروه های معاند نظام از انجمن حجتیه تا منافقین و سیا و موساد دست به دست هم دادند تا این فتنه را ایجاد کنند و تقریباً همه کشورهای منطقه در این فتنه حضور داشتند.
مصلحی در همین خصوص به جشن ضیافت اخیر پادشاه عربستان اشاره کرد و گفت: در این جلسه آقایان مهاجرانی و نوری زاده هم دعوت شده بودند.
وی افزود: به همه تحرکات کشورهای منطقه اشراف کامل داریم و نمونه ای از این اشراف را از سفری که چندی پیش بنا به مصالحی به عربستان داشتم طرح می کنم.
وزیر اطلاعات ادامه داد: در آن سفر به یکی از معاونانم گفتم اطلاعاتی به مقامات عربستانی بدهند مبنی بر اینکه آنها در فلان تاریخ برنامه جشنی برگزار و در آن جشن افراد معاند نظام جمهوری اسلامی ایران را دعوت کردند و 18 میلیون دلار در اختیارشان قرار دادند ؛ وقتی مقامات عربستانی با این اشراف اطلاعاتی ما مواجه شدند گفتند این ها جزو اطلاعات سری ماست.
مصلحی گفت: در فتنه 88 همه مجموعه ها با استفاده از حماقت سران فتنه به دنبال تمام کردن کار نظام بودند و در این خصوص برنامه ریزی جدی داشتند.
وی افزود: شرایط داخلی کشور به خصوص پس از فتنه 88 و تحولات پس از آن و نیز تحولات بیداری اسلامی به ما القا می کند که باید نگاهی جدید به موضوعات داشته باشیم و برای دستیابی به رویکردهای شبکه های اطلاعاتی ، ابتدا این تهدیدات را بشناسیم.