بيوك رييسي افزود: در قانون بودجه سال 90 از محل بند «ث» ماده دو، يك ميليارد دلار بابت مهار آبهاي مرزي، مهار گرد و غبار استانهاي مرزي، حفظ و احياي درياچهها و تالابهاي كشور از جمله درياچه اروميه اختصاص يافته است.
وي اظهار كرد: از محل افزايش درآمد حاصل از صادرات نفت و ميعانات گازي مازاد بر مبالغ مندرج در بند يك اين قانون قبل از واريز به صندوق ذخيره ارزي، معادل ريالي مبالغ پس از واريز به خزانه اختصاص مييابد.
رييسي ابراز داشت: به جهاد كشاورزي و وزارت نيرو نيز پيش از اين اعتبارهاي قابل توجهي براي حفظ درياچه اروميه تخصيص يافته است.
وي خاطرنشان كرد: مرحله دوم مديريت تالابهاي اقماري درياچه اروميه شامل قرهقشلاق و قوريگل كه در حفظ اين درياچه موثر ميباشد، آغاز شده است.
افزايش ورودي آب به درياچه اروميه
مديرعامل آب منطقهاي آذربايجانشرقي گفت: با اقدامات انجام شده از جمله بازگشايي مسيلها و انسداد چاهها 3 متر مكعب در ثانيه آب وارد درياچه اروميه ميشود.
ارسلان هاشمي با ناچيز خواندن سهم احداث سدها بر خشكي درياچه اروميه، تغييرات اقليمي، تبخير، افزايش جمعيت و برداشت بيرويه از آبهاي زيرزميني حوضه آبريز درياچه اروميه را از مهمترين عوامل تأثيرگذار بر خشكي درياچه عنوان كرد و افزود: اقداماتي كه در ارتباط با درياچه اروميه انجام شده است مجموعا شامل 24 مصوبه است كه 10 مورد آن بر عهده شركت آب منطقهاي آذربايجانشرقي است و شامل مواردي از قبيل باروري ابرها به صورت زميني و هوايي و بازگشايي مسيلهاي منتهي به درياچه است.(ايرنا)