سرهنگ عاليزاده رييس پليس آگاهي استان اردبيل در ارتباط با اين پرونده به «جامجم» گفت: چندي پيش به دنبال شكايت دو نفر در پليس آگاهي، معلوم شد فردي خود را از نوادگان بابك خرمدين معرفي و با شناسايي خريداران اشياي عتيقه، ادعا ميكند مقادير قابل توجهي اشياي عتيقه از بابك به خانوادهاش ارث رسيده است و او قصد دارد با پرداخت حقالسهم ديگر بستگان و اعضاي خانوادهاش، اشياي عتيقه را به دست آورد و بفروشد.
وي افزود: مرد متهم با اين ترفند دو شاكي را اغفال و با دريافت 30 ميليون تومان از آنها به عنوان پيش پرداخت، متواري شده بود.
عاليزاده تصريح كرد: بررسي اين شكايتها نشان داد مرد متهم هيچ ارتباطي با بابك ندارد و با سوءاستفاده از اين نام در چندين مرحله ديگر از خريداران اشياي عتيقه كلاهبرداري كرده است، به طوري كه برخي به دليل انجام معامله غيرقانوني شكايتي عليه متهم ارائه نكردهاند.
ادعاي متهم مبني بر اينكه او نواده بابك خرمدين است، در حالي مطرح شده كه طبق منابع تاريخي، بابك پس از 20 سال نبرد با ماموران خليفه عباسي در منطقه آذربايجان ايران در سال 223 قمري يعني 1410 سال پيش به قتل رسيده و نشاني از او در ميان مردم باقي نمانده است. با اين حال هنوز افسانههايي درباره بابك و نبرد او با اعراب در ميان برخي افراد نقل ميشود.
جعل عنوان ماموران
رييس پليس آگاهي استان اردبيل خاطرنشان كرد: در حالي كه با دستور قضايي تحقيق در اين زمينه آغاز شده بود، ماموران اطلاع يافتند دو نفر از مالباختگان با لباس ماموران انتظامي و تجهيزات پليسي از جمله سلاح كمري قلابي، بيسيم واكيتاكي و دستبند فلزي با حضور در مخفيگاه متهم فراري در شهرستان مشكينشهر از توابع استان اردبيل، متهم را مورد ضرب و جرح قرار داده و اموال و لوازم قيمتي و اشياي بظاهر باستاني را از محل اقامت او سرقت و فرار كردهاند.
دستگيري نوه قلابي
عاليزاده يادآور شد: با به دست آمدن اين اطلاعات، ماموران پليس آگاهي در اولين مرحله از پيگيري پرونده، نوه قلابي بابك خرمدين را پس از دو سال فرار، دستگير كردند.
به گفته رييس پليس آگاهي استان اردبيل، بررسي سوابق متهم نشان داد او يك كلاهبردار سابقهدار است كه با فروش اشياي عتيقه تقلبي، ميليونها تومان كلاهبرداري كرده است.
عاليزاده گفت: در مرحله بعدي، دو فرد مالباخته همراه ديگر همدستانشان يكي پس از ديگري شناسايي و دستگير شدند.
با دستگيري متهمان و كشف اشياي عتيقه مسروقه از آنها، كارشناسان ميراث فرهنگي نظر دادند اموال و اشياي كشف شده، تقلبي بوده و به طرز ماهرانهاي ريختهگري و با آبطلا تزئين و سپس براي قدمتبخشي به آن، از خاك رس استفاده شده است.
رييس آگاهي استان اردبيل خاطرنشان كرد: تمامي متهمان (خريداران و فروشنده) پس از اعتراف به جرم خود، با دستور قضايي روانه زندان شدهاند.
وي با هشدار به خريداران اشياي عتيقه گفت: بيش از 90 درصد اشياي عتيقهاي كه از سوي افراد شياد فروخته ميشود، فاقد ارزش تاريخي است.
عاليزاده از مردم خواست در صورت اطلاع از فعاليت اين قبيل افراد، موضوع را به مركز فوريتهاي پليسي 110 يا
اطلاعات جنايي پليس آگاهي خبر دهند.