جهانبخش محبي نيا امروز پنج شنبه در گفتوگو با خبرنگار جام جم آنلاين با اشاره به حضور رئيس جمهور در روز چهارشنبه 24 اسفند در صحن مجلس براي پاسخگويي به سوال نمايندگان گفت: در اين جلسه طبق آيين نامه داخلي مجلس يكي از نمايندگان سوال كننده به عنوان منتخب به مدت يك ربع در خصوص محتواي سوال توضيح ميدهد.
وي افزود: سپس رئيس جمهور به مدت يك ساعت فرصت دارد تا به سوالات پاسخ دهد.
نماينده مياندوآب در مجلس تصريح كرد: از آنجا كه در آيين نامه داخلي مجلس در خصوص سوال از رئيس جمهور از لحاظ حقوقي، سياسي و يا موارد ديگر ترتيب خاصي پيش بيني نشده، سرانجام سوال از رئيس جمهور همين است و هيچ گونه راي گيري و يا موضوع قانع شدن و يا نشدن مطرح نيست.
محبي نيا تصريح كرد: سوال از رئيس جمهور يك نوع نظارت استشهاري است.
كليد طرح سوال از رئيس جمهور از سوي علي مطهري نماينده تهران در مجلس زده شد و سرانجام پس از كش و قوسهاي فراوان روز سه شنبه 18 بهمن گزارش قانع نشدن نمايندگان از پاسخ نمايندگان رئيس جمهور به اين سوالات در صحن مجلس قرائت شد.
مطابق ماده ۱۹۶ آيین نامه داخلی مجلس، براساس اصل ۸۸ قانون اساسی در صورتی که یک چهارم کل نمایندگان مجلس بخواهند درباره یکی از وظایف رئیس جمهور سوال کنند، باید سوال خود را به طور صریح، روشن و مختصر همگی امضا و به رئیس مجلس تسلیم کنند.
رئیس مجلس موضوع را در اسرع وقت به کمیسیون تخصصی ارجاع می نماید. کمیسیون موظف است حداکثر ظرف یک هفته با حضور نماینده معرفی شده رئیس جمهور و نماینده منتخب سوال کنندگان تشکیل جلسه دهد و در این جلسه نماینده رئیس جمهور پاسخ مقتضی را از طرف رئیس جمهور ارائه خواهد نمود تا به نمایندگان سوال کننده گزارش شود.
پس از یک هفته چنانچه هنوز حداقل یک چهارم نمایندگان مجلس که سوال را امضا نمودند، از سوال منصرف نشده باشند، رئیس مجلس موظف است در اولین جلسه سوال آنان را قرائت و فوراً برای رئیس جمهور ارسال کند و این سوال ظرف ۴۸ ساعت تکثیر و در دسترس نمایندگان قرار می گیرد.
سوال از رئيس جمهور در ۱۰ محور به هیئت رئیسه مجلس تحويل شد كه به شرح زير است.
۱. چرا قانون تسهيلات ارزي براي متروي تهران و كلان شهرها و حمل و نقل عمومي ساير شهرها، عليرغم نياز مبرم اين شهرها به روان سازي ترافيك، خصوصاً با آغاز هدفمند شدن يارانه حاملهاي انرژي، ابلاغ و اجرا نشد؟
2. قانون هدفمند كردن يارانه ها پنج ساله بوده است در حالي كه ميزان افزايش بهاي برخي حاملهاي انرژي نشان مي دهد كه دولت مدت اجراي آن را كمتر از ۳ سال در نظر گرفته است. در نتيجه مردم بايد فشار غير لازمي را در پرداخت بهاي مثلا گاز مصرفي تحمل نمايند. همچنين سهم بخش توليد صنعتي و كشاورزي تا كنون به درستي پرداخت نشده و باعث گران تمام شدن هزينه توليد كالا و محصول گرديده است. چرا دولت مقيد به اجراي قانون مجلس نيست؟
۳. طبق آمار رسمي نرخ رشد اقتصادي كشور در سال ۸۹ زير ۱% بوده و اگر نرخ اعلام شده از سوي صندوق بين المللي پول را بپذيريم حدود ۳% بوده است در حالي كه طبق برنامه بايد حداقل ۸% باشد. آيا اين امر حاكي از ضعف مديريت اقتصادي كشور نيست؟ همچنين با اين نرخ رشد آيا ممكن است يك ميليون و ششصد هزار شغل در كشور ايجاد شده باشد؟
4. مقاومت يازده روزه جناب عالي در مقابل حكم حكومتي رهبر انقلاب اسلامي مبني بر ابقاي حجت الاسلام مصلحي وزير محترم اطلاعات چه توجيهي دارد؟
5 اين سخن جناب عالي كه مجلس در راس امور نيست، چه هدفي را دنبال مي كند؟
6. وزير ورزش و جوانان پس از پنج ماه از ابلاغ قانون تشكيل وزارت ورزش و جوانان با نامه اي غير معمول به مجلس معرفي شد، آيا اين امر نوعي تلاش براي گريز از اجراي قانون نيست؟
7. مبلغ ۱۵۰۰ ميليارد تومان بودجه ارتقاء شاخصهاي فرهنگي كشور در قانون بودجه سال ۱۳۸۹ چگونه هزينه شده است؟
8. چه ضرورتي وجود داشت كه آقاي منوچهر متكي وزير سابق امور خارجه در زمان مأموريت خود به سنگال عزل شود به طوري كه علاوه بر تحقير شخصيت ايشان، نظام جمهوري اسلامي ايران در سطح جهان آسيب ببيند؟
۹. چرا جناب عالي با علم به اينكه انتقاد از برخی مجریان "قانون عفاف و حجاب" در رسانه ملی موجب کاهش اقتدار نظام در این حوزه و بدتر شدن وضع پوشش اسلامي در جامعه خواهد شد، در برنامه زنده تلويزيوني ضمن متهم کردن برخی مجریان اين قانون، بر خلاف اجماع فقها بر وظیفه دولت اسلامی در آن مرتبه از امر به معروف و نهی از منکر که نیازمند اعمال قانون است، با اعلام این مطلب که راه حل این مسئله منحصر به کار فرهنگی است، از دولت سلب مسئولیت نمودید و پس از مخالفت گسترده مراجع تقليد، ائمه جمعه، علماي بلاد و نمايندگان مجلس با سخنان شما، در مصاحبه زنده تلويزيوني بعدي اعلام كرديد كه سخن من همان است كه گفتم. اين رفتار شما چگونه توجيه مي شود؟
۱۰. چرا نظريه "ترويج مكتب ايران به جاي مكتب اسلام" را كه توسط رئيس دفتر شما بيان شد عليرغم ضديت با مباني انقلاب اسلامي و مخالفت قاطبه مراجع عظام تقليد و علماي بزرگ و دلسوزان نظام، تاييد و بر آن تاکید نموده باعث تنزل جايگاه انقلاب اسلامي و زنده شدن تعصبات قومي در ميان مسلمانان و سوء استفاده مخالفان وحدت اسلامي گرديديد؟ اصولا چرا از گروه موسوم به "جريان انحرافي" عليرغم هشدار و اعلام خطر علماي بزرگ اعلام برائت نمي كنيد بلكه از اين افراد دفاع مي نماييد؟