به گزارش جام جم آنلاين پس از دستگيري و اعترافات روشن امير ميرزا حكمتي جاسوسي كه بيش از 10 سال در خدمت ارگانها و سازمانهاي گوناگون آمريكايي از جمله ارتش و سازمان سيا بوده است،رسانههاي غربي تبليغات منفي خود را آغاز كردند و در جريان پهپاد نيز ديده شد كه چگونه نسبت به غنيمت گرفتن اين هواپيماي ويژه جاسوسي عمل كردند، اما سرانجام با حقارت پذيرفتند و خواستار پس دادن پهپاد شدند.
در جريان جاسوس آمريكايي هم پس از اعلام بازداشت و سپس پخش اعترافات حكمتي كه نشان ار برنامه ريزي دقيق اطلاعاتي داشت،سخنگوي وزارت خارجه آمريكا روز دوشنبه از ايران درخواست كرد كه یک شهروند آمریکایی ایرانی تبار را که به اتهام جاسوسی در آن کشور دستگیر شده آزاد کند.
شهرزاد میرقلیخان زن ایرانی كه چند سال است به اتهامات واهي در زندان آمريكا به سر ميبرد در شرايط بسيار نامساعدي قرار دارد.
روز گذشته مادر شهرزاد مير قلي خاني در نشستي خبري با اشاره به نامه دوقلوهای شهرزاد به اوباما گفت که هنوز رئيس جمهور آمريكا به این نامه پاسخی داده نشده است.
اما رسانههاي غربي و آمريكايي بدون توجه به وضعيت شهرزاد مير قلي خاني و پس از پخش اعترافات اين جاسوس اخباري را به نقل از خانواده حكمتي منتشر كردند مبني بر اين كه پدر امیر میرزا حکمتی روز دوشنبه اتهام جاسوسی علیه پسرش را تکذیب کرده است.اين در حالي است كه وي خود به اتهامات و اقداماتي كه انجام داده و قرار بوده انجام دهد اعتراف كرده است.
با توجه به اين كه به گفته خانواده حكمتي آنها در ماه سپتامبر (شهريور)از بازداشت فرزندشان در ايران با خبر شدند،اين تاخير 4 ماهه در پيگيري وضعيت فرزندشان آشكار ميكند كه خانواده حكمتي،دولت آمريكا و سازمان سيا اصلاً تمايلي به رسانهاي شدن اين موضوع نداشتند و تنها پس از اعلام خبر بازداشت و پخش اعترافات امير حكمتي مجبور به اعلام نظر شدند.
ویکتوریا نولاند سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که این کشور خواستار دسترسی به امیر میرزا حکمتی از طریق سفارت سوئیس شده است.
خانم نولاند سخنگوي وزارت خارجه آمريكا گفت که خانواده حکمتی ابتدا بازداشت او را در ماه سپتامبر گزارش کردند و وزارت خارجه به بستگان او کمک کنسولی ارائه کرده است.
حال كه خانواده و دولت آمريكا جاسوس بودن حكمتي را انكار ميكنند اما اين جاسوس بازداشت شده در اعترافات تلويزيوني خود گفته است؛ در سال ۲۰۰۱ به ارتش آمریکا پیوستم و پیش از ورود به ایران آموزش های ویژه دریافت کرد.
اين در حالي است كه علی حکمتی، پدر امیر میرزا حکمتی در گفتگو با رسانه هاي غربي اتهامات علیه پسرش را رد کرده است.
علي حکمتی که ۶۱ سال دارد به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که پسرش سرگرم بازدید از مادربزرگش در تهران بود که دستگیر شد و هرگز برای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا کار نکرده است.
با توجه به گذشت حدود 4 ماه از زمان بازداشت امير حكمتي تا زمان پخش اعترافات اين جاسوس هيچ درخواست و اطلاع رساني از سوي آمريكاييها و خانواده وي صورت نگرفته است،مشخص ميكند كه اگر واقعاً وي براي ديدن مادر بزرگش به تهران آمده بود طي اين 4 ماه بايد رسانههاي غربي و دولت آمريكا تبليغات و بمباران خبري گستردهاي را در اين باره آغاز ميكردند.
همچنين سازمان سيا هم تاكنون هيچ موضعي را از سوي خود اعلام نكرده است.
امير حكمتي كه خود در اعترافاتش به همكاري با ارتش و سازمانهاي جاسوسي آمريكا اشاره كرده است،پدر وي نيز گرچه سعي دارد او را از همكاري با ارتش آمريكا تبرئه كند اما در هر صورت مي گويد كه پسرش قبلاً مترجم زبان عربی در سپاه تفنگداران دریایی آمریکا بود و حدود چهار ماه قبل وارد ایران شد.
علي حکمتی گفت: پسرش در آن زمان به عنوان پیمانکار برای شرکتی که "به تفنگداران دریایی خدمات میداد" کار می کرد.
پدر جاسوس دستگير شده تنها به همين مقدار بسنده ميكند و بيشتر از اين درباره همكاري امير حكمتي با تفنگداران دريايي آمريكا و ماموريت در عراق و افغانستان چيزي نميگويد.
علي حكمتي گفت: پسرم در آریزونا متولد شده و پس از گرفتن دیپلم از دبیرستانی در فیلنت به تفنگداران دریایی آمريكا ملحق شد.
علی حکمتی نگفت پسرش برای چه شرکتی کار می کرد اما گفت به عنوان یک تفنگدار دریایی سابق کاملا در شغل تازه جا افتاده بود.
به گزارش آسوشیتدپرس برایان رورکاس سخنگوی شرکت «بی اِی ای سیستمز» گفت که امیر میرزا حکمتی از مارس تا اوت ۲۰۱۰ برای این شرکت کار می کرده است.
اين شركت در ويرجيناي آمريكا فعاليت ميكند و حوزه فعاليت آن هم توسعه،توزيع و پشتيباني سيستمهاي پيشرفته دفاعي،نظامي،امنيتي و هوا فضا است.
او گفت که حکمتی این شرکت را ترک کرد تا به عنوان یک غیرنظامی برای دولت آمریکا کار کند.