به گزارش روز شنبه جام جم آنلاين به نقل از خبرگزاری خانه ملت، مراسم اختتامیه جشنواره آئینه مطهر و افتتاح نمایشگاه آن با حضور علی لاریجانی، نماینده مردم قم و رئیس مجلس شورای اسلامی، محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری، سرداراثباتی، معاون فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین، محمدرضا جعفری جلوه؛ مدیرعامل بنیاد علمی فرهنگی علامه مطهری و برگزارکنندگان این برنامه در حوزه هنری برگزار شد.
علی لاریجانی در ابتدای سخنانش در مورد شهید مطهری، گفت: از ویژگیهای مهم شهید مطهری این بود که ایشان اهل وارستگی و سیر و سلوک عرفانی بودند که باعث افزونشدن ماندگاری او شده است. آنچه که امروز در جامعه وجود دارد با انچه که مطهری میخواست و در آثارش هویداست فرق دارد و فاصلههایی دارد که باید این فاصلهها را شناخت.
وی، ادامه داد: علامه مطهری در عرصه هنر به شعر بسیار علاقه داشت و با دیوان حافظ انس عجیبی داشت و با این دیوان معاشقه میکرد. سحرگاهان با غزلهای حافظ وقت خود را سپری میکرد.
لاریجانی، اذعان داشت: هنرمند اگر بخواهد پرواز کند و خیالش فربه شود باید وارسته شود. این وارستگی است که خیال هنرمند را بر روی موضوع متمرکز میکند و باعث خلق آثار میشود. جامعهای که مملو از مشکل باشد ذهن هنرمند را از حالت عادی خارج میکند و نمیگذارد که ذهنش خلاق شود. یک جامعه پر از مشکل بر ذهن هنرمند خاک میپاشد.
وی، زبان انتقاد به وضع موجود جامعه گشود و گفت: خوب است که جلساتی بگذاریم و یاد او را گرامی بداریم ولی این اصلا کافی نیست. اگر قبول داریم که مطهری ایدئولوگ جامعه ایران اسلامی است باید فاصلههایی که بین جامعه مورد نظر او و جامعه امروز وجود دارد را شناخت.
رئیس مجلس هشتم،ادامه داد: مطهری معتقد بود دو عنصر است که برای جامعه کلیدی است؛ یک عدالت و دیگری محبت. هرچند که عدالتی که امروز از آن یاد میشود و در جامعه رایج شده به هیچوجه با عدالت شهید مطهری یکسان نیست. عدالت این نیست که کرامت انسانی را زیر سوال ببریم و تنها به دادن پول اشاره کنیم. با دادن پول به مردم، عدالت محقق نمیشود.