در همين راستا رهبر معظم انقلاب با اشاره به پيش رو بودن مرحله دوم انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي تاكيد كردند: "ملت ايران با قدم بلندي كه در روز جمعه پانزدهم ارديبهشت بر خواهد داشت و با حضور در پاي صندوقهاي رأي و كامل كردن مجلس نهم، بار ديگر موقع شناسي خود را به دنيا نشان خواهد داد."
مجلس شوراي اسلامي در شاكله هرم قدرت در كشور از اهميت ويژهاي برخوردار است ولي مجلس نهم در شرايط خطير امروز كشور درصورتي ميتواند موفق بوده و متمايز از مجالس قبل خودنمايي كند كه تحول گرا، منطقگرا و مردمگرا بوده و وامدار هيچيك از جريانات سياسي نباشد. مجلس آينده درحالي ميتواند اعتماد مردم را به سوي خود جلب كند كه ميخ قانون را در كشور براي هميشه به زمين بكوبد و با بيقانونيها برخورد كند، گلوگاههاي كليدي مبارزه با فساد را شناسايي كرده و در مهار مشكلات اقتصادي، واقع بينانه عمل نمايد.
اينكه مجلس هشتم در روزهاي پاياني فعاليت خود به فكر مسئوليت اصلي جهت چاره جويي در مسائل اساسي كشور افتاده و ملتزم به بيان مشكلات جامعه شده، نشان ميدهد كه مجلس آينده بايد از همان اول به فكر چاره جويي و حل مشكلات مغفول مانده باشد و آنرا به جديت دنبال كند.
اين هفته با چند مناسبت مهم در تقويم كشور همراه بود. نخستين مناسبت، روز ملي خليج فارس است كه روز دهم ارديبهشت به ياد بيرون راندن اشغالگران پرتغالي از جنوب كشور به نام روز ملي خليج فارس نامگذاري شده تا در عين حال نقطه پاياني براي تلاش مذبوحانه شيوخ تازه به دوران رسيده عرب و اربابان غربي شان باشد كه اين روزها برخلاف حقايق تاريخي، ريش ميجنبانند و بايد بدانند آبراهي كه در آن زندگي كرده و از آن ارتزاق ميكنند، هميشه فارس بوده و همچنان به اين نام خواهد ماند.
ديگر مناسبت هفته، روز كارگر بود؛ روزي كه رهايي از وابستگيها به شدت به تلاش آنها وابسته است. چندان بيراه نيست كه كارگران را ستون فقرات استقلال كشور ناميدهاند چرا كه آنان علاوه بر تلاش در عرصه توليد، در صحنه جهاد و شهادت و ايثارگري نيز توان خود را به اثبات رساندهاند. از اين رو بايد بدور از هرگونه شعار و وعدههاي بيپشتوانه، اين سرمايههاي عظيم و پشتوانههاي توسعه پايدار اقتصادي كشور را حمايت كرد و آنان را در تأمين معيشت، تنها نگذاشت.
به همين مناسبت در آستانه روز كارگر، رهبر معظم انقلاب با حضور در يكي از واحدهاي توليدي كشور از نزديك در جريان كار و تلاش كارگران زحمتكش قرار گرفته و در جمع هزاران نفر از كارگران نمونه كشور تأكيد كردند: "تحقق واقعي اهداف مختلف كشور از جمله استقلال سياسي، نيازمند خوداتكايي و استقلال اقتصادي است، استقلال اقتصادي نيز به شكلگيري توليد ملي مشروط است و توليد ملي نيز با احترام حقيقي، همگاني و عملي به كار ايراني و سرمايه ايراني به وجود خواهد آمد." ايشان با تبريك روز كارگر به كارگران عزيز، علت حضور خود در جمع كارگران را تشكر و اداي احترام به كار و كارگر ايراني خواندند و افزودند: "بوسه نبي مكرم اسلام بر دستان يك كارگر، درسي ارزشمند براي همه و نماد ارزشگذاري كار و نيروي كار در اسلام است."
حضرت آيتالله خامنهاي با تأكيد بر ضرورت تجلي هرچه بيشتر منطق و مباني فكري اسلام در برنامه ريزيها و اقدامات مربوط به كار و جامعه كارگري، سرمايه و نيروي كار را دو بال توليد ملي براي حركت و پيشرفت دانسته و افزودند: "بايد به كار ايراني و سرمايه ايراني احترام گذاشت تا توليد ملي به معناي حقيقي كلمه، امكان پذير شود."
رهبر انقلاب اسلامي، غلبه بر توطئه اقتصادي دشمن را نيازمند همت كارگران، سرمايه داران، مديران بخشهاي دولتي و خصوصي خواندند و خاطرنشان كردند: "آحاد مردم نيز با مصرف توليد داخلي، عزم خود را براي مقابله با دشمن آشكار كنند." ايشان همچنين مبارزه با اخلال گران اقتصادي را ضروري دانسته و خواستار برخورد با خائنان و دزدان كيسه ملت شدند.
سومين مناسبت مهم هفته، سالگرد شهادت آيتالله مرتضي مطهري از نظريهپردازان بزرگ انقلاب بود كه در سال 58 توسط عناصر منحرف به شهادت رسيد. اين روز در مقام بزرگداشت آن معلم بزرگ انقلاب به نام "روز معلم" نامگذاري گرديد. واقعيت اينست كه در طول تاريخ كشورها، چهرههايي درخشان ظهور كردهاند كه همچون مشعل فروزان، راه زندگي مردمان را روشن كرده و پشتوانه شخصيتي كشورها محسوب ميشوند. شهيد مطهري نيز در دوران انقلاب اسلامي مردم ايران به رهبري امام خميني، همچون دو يار و همسنگر خود يعني شهيد مظلوم آيتالله بهشتي و شهيد مفتح، نور تابندهاي را بر جان مخاطبان خود تاباند و زنگار انحراف و التقاط را از انديشهها زدود و تجسم معارف اسلامي شد.
به همين مناسبت روز گذشته هزاران نفر از معلمان سراسر كشور با رهبر معظم انقلاب ديدار كردند. ايشان در اين ديدار صميمي ضمن تبيين جايگاه رفيع و نقش بيبديل معلم، در پايه ريزي جامعهاي سرآمد و مبتني بر فضيلتهاي انساني و علم و دانش، لزوم برنامه ريزي دقيق براي اجراي سند تحول بنيادين در آموزش و پرورش را يادآور شدند.
حضرت آيتالله خامنهاي، آحاد مردم، آموزش و پرورش و خود معلمان را به قدرشناسي منزلت و جايگاه معلم توصيه و خاطرنشان كردند: "عملكرد صحيح، با تدبير، و دلسوزانه معلم، قطعاً ميتوانند بنيان مستحكمي را در جامعه پايهريزي كند كه بسياري از مشكلات فرهنگي، اخلاقي و رفتاري، در آن حل شده، باشد."
در صحنه بينالمللي نيز، اين هفته شاهد چند تحول تازه و مهم بوديم. در بحرين، روز كارگر فرصتي ديگر بود تا مردم اين كشور به اعتراض خود عليه رژيم مستبد و خودكامه آل خليفه ادامه دهند. هزاران جوان بحريني در مراسم روز كارگر بر رفع ظلم و بيعدالتي حاكم بر جامعه، به خصوص عليه شيعيان اين كشور تاكيد كرده و خواستار برخورداري كارگران شيعه از فرصتهاي شغلي مساوي و بازگشت به كار هزاران جوان بيكار شده به دليل اعتراضات اخير شدند. در همين حال سازمان ديده بان حقوق بشر، بار ديگر تاكيد كرد كه دادگاههاي بحرين فاقد معيارهاي بين المللي، ناعادلانه و دروغين است.
اين سازمان چندي پيش نيز اصلاحات مورد ادعاي رژيم را غير واقعي و دروغ خوانده بود. رژيم آل خليفه كه چندين دهه با برقراري نظام ديكتاتوري براين كشور حكمراني كرده، در پي بروز قيام مردمي، مدعي شد درحال انجام اصلاحات اساسي در نظام حكومتي است. با اينحال به اذعان مجامع حقوق بشر، ادعاي حاكمان بحرين دروغ و جعلي بوده است و هيچ تغييري مشاهده نميشود و سركوب، ظلم، تبعيض و شكنجه همچنان در اين نظام رواج دارد.
در مصر، با نزديك شدن به موعد برگزاري انتخابات، تحركات سياسي افزايش يافته است. در اين ميان، شوراي نظامي حاكم منتسب رژيم سابق كه به طور غيرقانوني بخش عمده قدرت را دردست دارد تلاش گستردهاي براي احياي رژيم مبارك، از طريق فراهم ساختن زمينه روي كار آمدن مهرههاي مورد نظر خود به كار گرفته است. با اعمال نفوذ شوراي نظامي، كه مورد وثوق آمريكا ميباشد، احمد شفيق از مهرههاي سرشناس رژيم سابق كه نقش زيادي در تثبيت سه دهه نظام ديكتاتوري مبارك داشته، وارد صحنه مبارزه انتخاباتي شده است.
عمروموسي نيز كه سالها در رژيم سابق در مناصب حكومتي قرار داشته، نامزد رياست جمهوري مصر شده است. اين درحالي است كه همزمان، تبليغات گسترده سازمان يافتهاي عليه نامزدهاي اسلام گرا در جريان بوده به گونهاي كه طبق نظرسنجيها، اين شرايط، هم اكنون عمروموسي را در صدر نامزدهاي انتخاباتي قرار داده است. انتخابات رياست جمهوري مصر قرار است در روزهاي سوم و چهارم خرداد برگزار شود.
واقعيت اين است كه قيام مردم مصر، اگرچه رژيم حسني مبارك را ساقط كرد ولي باقي ماندن قدرت دردست نظامياني كه به رژيم گذشته وفادار هستند اين انقلاب را نيمه تمام گذاشته و موجوديت انقلاب را در تهديد جدي قرار داده است.
اين هفته، "تري جونز" كشيش هتاك آمريكايي بار ديگر به ساحت مقدس قرآن كريم اسائه ادب كرد و تصاوير جنايت خود را در شبكه اينترنت منتشر نمود. "تري جونز" پيشتر نيز مبادرت به هتاكي عليه باورهاي مسلمانان و آتش زدن نسخهاي از قرآن كريم كرده بود. در مورد عمل اين كشيش آمريكايي، بايد گفت كه امثالتري جونز، بسيار ناچيزتر از آن هستند كه بتوانند با اقدامات ابلهانه و خصمانه خود، از عظمت كتاب مقدس مسلمانان بكاهند. با اينحال، اين دليل نيست كه جهان اسلام در برابر اين اهانت، سكوت و بيتفاوتي، آنگونه كه هم اكنون مشاهده ميشود، پيشه كند. كشورهاي مسلمان و به خصوص مجامع اسلامي بايد با قاطعيت به اين گونه اقدامات واكنش نشان داده و با اعمال فشار از طريق ابزارهاي گوناگون، محافل پشت سر اين اقدامات را مورد تنبيه قرار دهند و زمينه تكرار چنين جسارتهايي را از ميان ببرند.
اين هفته در صحنه بحران سوريه نيز شاهد رويدادهاي تازهاي بوديم. درحالي كه چند شهر اين كشور شاهد انفجارهاي تروريستي خونبار بود، مقامات رژيم صهيونيستي بيش از پيش، منويات دروني خود در قبال رويدادهاي سوريه را آشكار نموده و اعلام كردند سوريه بايد به دست سنيها بيفتد. نخست اينكه، شكل حكومت در هر كشوري، در حيطه انحصار مردم آن كشور است و اظهارات اخير مقامات رژيم صهيونيستي، دخالت آشكار در امور داخلي سوريه است ولي اين دخالت آشكار، مجامع مدعي و دولتهاي غربي را به واكنش وا نميدارد چون، طرف مداخله كننده رژيم صهيونيستي است و از هرگونه اعتراضي مصون است.
نكته دوم اينكه، با اين اظهارات صهيونيستها، اين واقعيت روشنتر ميشود كه مشكل اساسي غرب و رژيم صهيونيستي با حكومت سوريه، حاكميت شيعيان در سوريه است و نه موارد ديگري كه تاكنون غربيها عليه آن معترض بودهاند. البته از ابتدا هم مشخص بود كه بحران سوريه ساخته و پرداخته غرب با دستور صهيونيستهاست تا توسط آن، رژيم كنوني دمشق كه در مقابل توطئههاي رژيم صهيونيستي ايستادگي كرده است با رژيمي مورد دلخواه تل آويو جايگزين شود.
سفر سرزده اوباما به افغانستان، ديگر رويداد مهم هفته بود كه نظر ناظران سياسي را به خود جلب كرد. شك نيست كه هدف اصلي اوباما از حضور در افغانستان اهداف انتخاباتي بوده است و اكثر ناظران نيز به آن اشاره كردهاند. اوباما در اين سفر، متن نهايي توافق امنيتي واشنگتن - كابل را با حامد كرزاي امضا كرد. واقعيت اين است كه شرايط اوباما و دمكراتها در آمريكا چندان مساعد نيست. ادامه بحران اقتصادي و عدم تحقق وعدههايي كه اوباما در اول زمامداريش داده بود، انتخاب مجدد اوباما توسط آمريكاييها را با ترديد جدي مواجه كرده است. به زعم دمكراتها، مقوله تروريسم و مشخصاً مورد "بن لادن" رهبر القاعده ميتواند دستاويزي مناسب باشد تا با مانور پيرامون اين قضيه، شرايط به نفع دمكراتها تغيير پيدا كند.
بيدليل نيست كه اين روزها اكثر محافل خبري تحت كنترل دولت آمريكا، بر موضوع بن لادن تمركز و جنجال كرده و بن لادن را به عنوان هيولاي مخوف به افكار عمومي آمريكا معرفي ميكنند كه اوباما توانست آن را از بين ببرد.(منبع:روزنامه جمهوري اسلامي )