Quantcast
Channel: jamejamonline.ir - 22 - RSS Version
Viewing all articles
Browse latest Browse all 8493

مجريان جوان بر لبه تيغ برنامه‌هاي مناسبتي

$
0
0
مجريان در تلويزيون حكم اهرم تنظيم جهت را دارند. آنها يك برنامه تلويزيوني را با ميزان توانايي‌هاي خود تنظيم مي‌كنند و اگر بتوانند بخوبي از پس آن بر بيايند، جذابيت يك برنامه را تضمين مي‌كنند. بخصوص اين‌كه برنامه‌اي مجري محور بوده و قرار باشد در يكي از مناسبت‌هاي مهم از تلويزيون پخش شود.

با نگاهي به برنامه‌هاي تلويزيوني مختلف در ماه رمضان امسال با چهره‌هاي جديد و ناشناخته‌اي از مجريان روبه‌رو مي‌شويم. بخصوص در برنامه‌هاي افطار شبكه يك كه بينندگان با چهره‌هاي جديد و كمتر شناخته‌شده‌اي در اين برنامه‌ها مواجه شده‌اند. حضور مجريان جوان و ناشناخته انگيزه‌اي شد تا سراغ مجريان باسابقه تلويزيون و مدير شبكه يك سيما برويم و نظر آنها را درباره حضور مجريان جوان در تلويزيون جويا شويم.

فرجي، مدير شبكه يك درباره سپردن اجراي برنامه‌هاي مناسبتي اين شبكه به چهره‌هاي جديد به «جام‌جم» گفت: امسال تصميم گرفتيم متفاوت از سال‌هاي قبل برنامه‌ريزي كنيم و توانايي مجريان جديد را در شبكه يك نشان دهيم، مجرياني كه به زعم بنده اتفاقا از قدرت جذب مخاطب بالايي نيز برخوردارند. وي افزود: استفاده از مجريان جديد به معناي آن نيست كه ما مجريان با تجربه و قبلي را كنار گذاشته‌ايم، بلكه بنا بر مصالحي تشخيص داديم كه به مجريان جوان و جديد نيز فضاي تجربه بدهيم.

فرجي با بيان اين‌كه البته معيار‌هايي نيز براي انتخاب اين مجريان در نظر گرفته‌ايم، گفت: اول اين‌كه مجريان جوان تسلط خوبي در اجرا دارند و عموما چهره‌هاي مناسبي نيز دارند. البته ناگفته نماند كه اين مجريان همه مسير تائيد اجرا را در معاونت سيما طي كرده‌اند و توانايي‌هاي آنها در كميته اجراي سيما نيز بررسي شده است.

آنها به زبان فارسي مسلط هستند و عموما تحصيلات عاليه دارند و با اين‌كه اين مجريان جوان كمتر ديده شده‌اند، اما سابقه اجرا هم دارند.

وي يكي از دلايل استفاده‌كردن از چهره‌هاي جديد را جذب مخاطب بيشتر اعلام كرد و گفت: البته ناگفته نماند مخاطبان با اين موضوع كاملا سليقه‌اي برخورد مي‌كنند و شايد برخي از آنها خواستار ديدن چهره‌هاي جديد و برخي ديگر حضور چهره‌هاي قديمي و با تجربه را در تلويزيون مي‌پسندند. در هر صورت ما خواستار افزايش توان اجرا در شبكه يك هستيم.

فرجي در پاسخ به اين سوال كه آيا از نتيجه كار مطمئن هستيد، گفت: ما تجربه سپردن اجرا به مجريان جديد را داشته‌ايم. در برنامه خانواده اين فضا را ايجاد كرديم و از مجريان جوان و جديد استفاده كرديم و اتفاقا بازخورد خوبي هم داشت. قطعا بعد از اتمام برنامه‌هاي ماه رمضان نيز نظرسنجي خواهيم كرد و حتما به نظرات مردمي توجه مي‌كنيم، چرا كه اصل كار ما بر مشتري مداري و توجه به سليقه مخاطب است.

تلويزيون محل آزمون و خطا نيست

علي‌اكبر عبدالرشيدي، مجري باسابقه تلويزيون نيز درباره سپردن اجراهاي مناسبتي به مجريان جديد و ناشناخته به «جام‌جم» گفت: مجريان تلويزيون در اغلب شبكه‌هاي بزرگ و باسابقه متناسب با موضوع و برنامه انتخاب مي‌شوند. به طور مثال عموما افراد زير 20 سال براي برنامه‌هاي كودك و نوجوان انتخاب مي‌شوند. در انگلستان يا فرانسه نيز برنامه‌هاي مربوط به امور سياسي و اقتصادي و فرهنگ كلان را معمولا افرادي اجرا مي‌كنند كه از چند جهت ميان مخاطبان خود مقبوليت دارند. اولين معيار تجربه كاري اين افراد است.

آنها عموما اعتبار خود را بر اساس سنوات در گفت‌وگوهاي خبري به دست آورده‌اند. مثلا جان‌سيپ سون در دهه 70 گوينده خبر در بي‌بي‌سي بود در دهه 80 خبرنگار موضوعات مهم، در دهه 90 سردبير كل اخبار بي‌بي‌سي و در حال حاضر اجراي برنامه‌هاي سنگين را به او مي‌سپارند. تيم سباستين، باربارا والترز و... نيز از اين دست مجريان هستند.

وي ادامه داد: برنامه‌هاي مناسبتي نيز در كشورهاي مختلف تعاريف گوناگوني دارد. عموما اين برنامه‌ها ارتباط نزديكي با هسته مركزي فرهنگ و تاريخ و سياست آن كشور دارند.

عبدالرشيدي: مجري تلويزيون بخصوص در اجراي برنامه‌هاي مناسبتي مثل يك افسر ارتش بايد داراي تجربه درون سازماني باشند كه در مقام فرماندهي يك برنامه تلويزيوني از كم و كيف كار و تيم خود آشنا باشد و بتواند برنامه خوبي ارائه دهد

مثلا سالروز تولد يا فوت حواريون مسيح ـ كه روزي هم به اين نام در تقويم آنان وجود دارد ـ يكي از مناسبت‌هاي مسيحيان است، اما هيچ‌گاه گزارش و اجراي اين برنامه‌ها به هر كسي سپرده نمي‌شود، چرا كه عموما اين برنامه‌ها با احساسات عمومي سروكار دارند و كساني اجراي اين برنامه‌ها را به عهده مي‌گيرند كه حتما مراحل اجراي برنامه‌هاي متوسط در تلويزيون را سپري كرده باشند. در كشور ما نيز مناسبت‌هاي مذهبي و تاريخي زيادي وجود دارد و به خاطر رابطه نزديك اين مناسبت‌ها با تاريخ و فرهنگ كشور و اهميت آنها، اين برنامه‌ها بايد سنگين اجرا شود. بخصوص اجراي برنامه‌هايي كه موضوع آنها درباره مفاهيم و مناسبت‌هايي است كه يك اتحاد سراسري نسبت به آنها بين ملت وجود دارد.

عبدالرشيدي با بيان اين كه مجريان اين برنامه‌ها بايد با تجربه باشند، ادامه داد: اين مجريان بايد بتوانند هم از اصول روان‌شناسي بهره بگيرند و هم از عرصه‌هاي مختلف فرهنگي، ملي و اقتصادي در حال و هواي رمضان خبر داشته باشند. عبدالرشيدي اضافه كرد: به نظر من تلويزيون محل آزمون و خطا نيست و يكي از ويژگي‌هاي مجريان حرفه‌اي و قدرتمند پايدار بودن آنهاست. يكي از ويژگي‌هاي برنامه‌هاي مناسبتي موفق نيز ماندگاري آنهاست.

به اين صورت كه اين برنامه‌ها در سال‌هاي مختلف نه به تكرار گذشته كه هر سال با ابتكار جديد و خلاقيت در مضمون، اما با مجري ثابت و قالب ثابت به ميان مخاطبان خود مي‌آيند.

وي همچنين با بيان اين‌كه مجري بايد يا خيلي نافذ و جذاب و با سواد باشد يا قدرت اجرايي ذاتي داشته باشد كه بتواند بدون تجربه در عالم رسانه بدرخشد و ماندگار هم بشود افزود: اين نكته كه در مقطعي سراغ بازيگران سينما و تئاتر يا مجريان جوان راديو كه صداي خوبي دارند، برويم در دراز مدت تاثير بدي روي مخاطبان مي‌گذارد.

وي افزود: اشكالي كه پيش مي‌آيد، اين است كه مجري تلويزيون بخصوص در اجراي برنامه‌هاي مناسبتي مثل يك افسر ارتش بايد داراي تجربه درون سازماني باشند كه در مقام فرماندهي يك برنامه تلويزيوني از كم و كيف كار و تيم خود آشنا باشد و بتواند برنامه خوبي ارائه دهد.

تامين لحظات معنوي براي مخاطبان

ژاله صادقيان، گوينده باسابقه راديو و مجري تلويزيون نيز درباره استفاده تلويزيون از چهره‌هاي جديد در اجراي برنامه‌هاي مختلف مي‌گويد: نحوه اجراي برنامه‌اي كه پربيننده است، براي مخاطبان مهم است. مخاطب حرفه‌اي انتظار دارد كه برنامه خود را با همان شكل و اجرايي كه به آن عادت كرده و به آن دلبسته است، ببيند. او پيش از شروع هر برنامه منتظر است كه مجري و گروه قبلي كه به واسطه آنها با برنامه ارتباط برقرار كرده را ببيند.

وي با بيان اين‌كه آمدن به خانه بينندگان آن هم در فرصت يكماهه رمضان كار سخت و ارزشمندي است، گفت: بنابراين بهتر است سكان هدايت اين برنامه‌ها به دست افراد با تجربه و چهره‌هاي شناخته‌شده‌اي داده شود كه بتواند مخاطبان حداكثري را به برنامه جذب كند.

صادقيان افزود: البته ناگفته نماند كه هيچ‌كدام از مجريان باتجربه و قديمي نيز از روز اول شناخته شده نبودند. مهم اين است كه اين مجريان چقدر در نحوه بروز استعدادهاي خود موفق باشند و چقدر بلد باشند بينندگان را به اجراي خود جذب كنند.

اين مجري باسابقه مي‌گويد: برنامه‌هاي مناسبتي از جمله برنامه‌هاي ويژه ماه رمضان اهميت زيادي براي بينندگان دارند و وقتي برنامه‌اي در طول ساليان با يك محتواي خاص و در يك زمان خاص روي آنتن مي‌رود روحيه خاصي نيز مي‌طلبد. اين برنامه‌ها سرشار از لحظات معنوي است و اين‌كه مجري بتواند در آن لحظات معنوي، روحيه مردم را تغذيه كند؛ كار بسيار مهمي است.

وي ادامه داد: البته واقعيت اين است كه اگر هم يك نفر از راه برسد كه اتفاقا آموزش ديده و بااستعداد باشد، چه اشكال دارد كه برنامه‌اي هر چند با اهميت را به دست او بسپارند؛ هر چند هم جوان و ناشناخته باشد. بخصوص اين‌كه مجريان جوان خصوصيات منحصر به فردي دارند كه هر كسي ندارد.

مهراوه فردوسي / گروه رادیو و تلویزیون


Viewing all articles
Browse latest Browse all 8493

Trending Articles