به گزارش خبرنگار ما، با ورود به شبستان مصلي صحنههاي جالبي جلب توجه ميكند از توپهاي هوشمند گرفته تا ماهيهايي كه در فضا در حال حركتند.
همچنين بازيگراني كه با گريمي زيبا، خود را به شكل ربات درآوردهاند تا توجه بازديدكنندگان را به خود جلب كنند. ابتداي ورود به سالن با بخش خانواده و رسانههاي ديجيتال روبهرو ميشويد؛ سالني كه سعي دارد با ارائه نرمافزارها و برنامههاي مختلف، نياز روز خانوادهها را جوابگو باشد. در اين بخش بازديدكنندگان ميتوانند با مراجعه به غرفه قند وب و پر كردن پرسشنامهاي، ميزان اعتياد خود را به اينترنت محك بزنند.
همچنين در اين بخش به خانوادهها نرمافزاري ارائه ميشود با عنوان اينترنت پاك كه با آن ميتوانند ميزان دسترسي سايتهايي را كه فرزندان ميتوانند ورود پيدا كنند با زمانبندي كه خود ميخواهند، تعريف كنند.
در اين بخش سامانه ملي ازدواج و خانواده نيز به معرفي محصول فرهنگي خود ميپردازد. خانوادهها با ثبتنام در اين سامانه ميتوانند با هر سني به طور رايگان از مشاورههاي خانواده برخوردار شوند.
از ديگر بخشهاي پيشبيني شده در اين نمايشگاه، بخش تهديدها و فرصتهاست كه در آن غرفههايي با عنوان آسيبشناسي بازيهاي رايانهاي، تست اعتياد آنلاين و جنبش اينترنتي حمايت از ايران در فضاي مجازي پيشبيني شده است.
به گفته سيدپويان حسينپور، مدير بخش تهديدها و فرصتهاي نمايشگاه، اين بخش تلاش دارد با اطلاعرساني به عموم مردم، آنها را با فرصتها و تهديدهايي كه در رسانههاي ديجيتال نهفته است، آشنا كند.
وي ميافزايد: جنگ نرم، جنگ سايبري و جنگ رواني از جمله آسيبهايي است كه مردم بايد با آن آشنا شوند.
غار موزه
در نمايشگاه امسال نيز بخش رسانههاي برخط از ويژگيهاي خاصي برخوردار است. در اين بخش 215 غرفه پيشبيني شده است. از كافيشاپ هوشمند گرفته تا غارموزه كه در آن تاريخچه ارتباطات از عصر ماقبل تاريخ را تا عصر ارتباطات ديجيتال به نمايش گذاشته است.
اين غارموزه در بخش رسانههاي برخط نمايشگاه قرار دارد كه روزانه بيش از 500 تا هزار نفر از آن بازديد ميكنند. بچهها، جوانان، نوجوانان، پيرمردها و پيرزنها از جمله بازديدكنندگان اين غار هستند.
وارد غار كه ميشوي پس از خوشامدگويي توسط يك انسان اوليه به ديوار نوشتهاي ميرسي كه انسانهاي اوليه از طريق حكاكي روي آن ارتباط برقرار ميكردند. پس از پشت سر گذاشتن ديوار نوشتهها وارد دوره جديدتري ميشوي كه كتيبههاي خطي و سپس حكاكي روي چرم به چشم ميخورد. وقتي انواع چاپها را پشت سر ميگذاري به رسانههاي مكتوب و بعد از آن به رسانههاي صوتي و تصويري ميرسي.
كمي جلوتر كه ميروي تجهيزات ارتباطي جديدتر را ميبيني. كاغذ، تلفن، راديو و تلويزيون از جمله اين تجهيزات است. در انتهاي غار نيز به عصر رسانههاي ديجيتال ميرسي؛ عصري كه انواع دوربينهاي ديجيتال، رايانهها و... وجود دارد.
عرضه فناوريهايي براي اولين بار درايران
يكي ديگر از بخشهاي مهم اين نمايشگاه، بخش فناوري و هنرهاي ديجيتال است كه مورد استقبال چشمگيري از سوي بازديدكنندگان اين نمايشگاه قرار گرفته است و در آن به عرضه و معرفي جديدترين محصولات فناوري پيشرفته دنيا پرداخته شده است.
به گفته مسوولانش، 80 درصد محصولات اين بخش براي اولين بار در ايران عرضه شده است.
در بخش هنرهاي ديجيتال نمايشگاه هم برنامههايي چون نقاشي ديجيتال، ضبط زنده حركات بدن، دوربين فيلمبرداري سهبعدي، تصاوير جادويي، شبيهساز سرانسان و توپ رباتيك ارائه شده است كه مورد استقبال بازديدكنندگان اين نمايشگاه قرار گرفته است.
امير ميرشاني، مدير بخش فناوري و هنرهاي ديجيتال نمايشگاه به «جامجم» ميگويد: جديدترين محصولات فناوري و هنرهاي ديجيتال كه كمتر از سه ماه است در دنيا رونمايي شده در اين نمايشگاه ارائه شده و حتي بسياري از موارد عرضه تجاري نيز نشدهاند. وي معتقد است: اين نمايشگاه چيزي كمتر از نمايشگاههاي ديجيتال مطرح جهان همچون سبيت آلمان ندارد.
وي با بيان اينكه اغلب فناوريهاي ارائه شده در نمايشگاه محصولاتي است كه طي چند ماه گذشته در آمريكا و اروپا به نمايش درآمده، ميافزايد: در نمايشگاه همه تلاش اين است كه با فراهم كردن تجهيزات جديد، مردم از نزديك با فناوریهای روز آشنا شوند.
فناوري اينتراكتيو فلور يا فرش هوشمند كه براي پيادهسازي ايدههاي تبليغاتي نوين از طريق سفارشيسازي افكتهاي تصويري بهكار گرفته ميشود در بخش هنرهاي ديجيتال ششمين نمايشگاه بينالمللي رسانههاي ديجيتال به نمايش گذاشته شده است.
يكي از غرفههاي اين سالن به شبكه ملي فرهنگ مربوط است كه بخشهاي متنوعي در آن پيشبيني شده و بيشتر بازديدكنندگان جواناني هستند كه پشت رايانهها در حال بازي با گيمهايي هستند كه توسط توليدكنندگان داخلي طراحي شده است.
عبدالله عبدوس، مدير شبكه ملي فرهنگ درباره فعاليتهاي اين غرفه به «جامجم» ميگويد: تلاش شده است در طول برگزاري اين نمايشگاه هر روز از مجتمعهاي فرهنگي ديجيتال و خانههاي فرهنگ استانهاي مختلف در اين غرفه حضور يابند و به معرفي محصولات خود بپردازند.
وي ميافزايد: شبكه ملي فرهنگ بهمنظور شناساندن حوزه فعاليتهاي خود و معرفي مجتمعهاي فرهنگي ديجيتال و خانههاي فرهنگي به عموم مردم و خدمات قابل ارائه توسط اين مراكز از جمله بازيسرا، فروش نرمافزار، برگزاري كلاسهاي آموزشي و توليد نرمافزاردر اين نمايشگاه حضور فعالي دارد.
ششمين نمايشگاه و جشنواره رسانههاي ديجيتال كه از سيزدهم مهر آغاز به كار كرده است تا 22 مهر ادامه دارد و دوستداران ميتوانند از بخشهاي مختلف نمايشگاه ديدن كنند.