آصف علي زرداري از زمان به دست گرفتن سمت رياست جمهوري در سال 2008 ميلادي با بدترين بحرانهاي سياسي مواجه شده و اين مساله مطرح است كه آيا وي و دولتش توانايي نجات از اين شرايط را دارند يا خير.
به نوشته روزنامه داون، اصليترين فشار از زمان مطرح شدن رسوايي درخواست كمك زرداري از آمريكا به وجود آمد.
وي ارتش را به توطئهچيني عليه دولتش پس از هجوم نيروهاي آمريكايي به خاك پاكستان در سال گذشته ميلادي كه به كشته شدن اسامه بن لادن، رهبر القاعده منجر شد متهم كرد.
دادگاه عالي پاكستان در حال تحقيق در مورد اين پرونده است كه چه كسي ميتواند در اين رسوايي كه مخالفان رييس جمهور و رسانهها آن را خيانت خواندهاند، دست داشته باشد.
رييس جمهوري پاكستان در مصاحبهاي با كانال تلويزيوني جئونيوز پاكستان گفت: ما با قوه قضائيه در جنگ نيستيم. چرا با ارتش بايد در جنگ باشيم؟ هيچ نبردي وجود ندارد.
رسوايي درخواست كمك زرداري از آمريكا سه ماه پيش زماني آشكار شد كه منصور ايجاز، تاجر پاكستاني آمريكايي در ستوني در روزنامه فايننشال تايمز نوشت كه يك ديپلمات ارشد پاكستاني از پنتاگون خواسته تا براي مهار و كنترل ارتش پاكستان به دولت زرداري كمك كند.
منصور ايجاز اين ديپلمات را حسين حقاني، سفير پاكستان در آمريكا و دوست نزديك زرداري معرفي كرد.
اين در حالي است كه حقاني دست داشتن در اين مورد را رد كرده و اعلام كرد كه هيچ مدركي مبني بر توطئه ارتش وجود ندارد.
دیوان عالی پاكستان ، یك كمیته قضایی را مامور بررسی این نامه محرمانه كرده است.
رییس جمهور پاكستان با بی ارزش دانستن موضوع نامه محرمانه افزود: دیوان عالی و كمیته پارلمان ملی پاكستان در حال تحقیقات بر روی موضوع این نامه ھستند، اما وی نتیجه تحقیقات كمیته پارلمانی را به دلیل استقلال این نھاد، مورد تایید قرار می دھد.
آصف علی زرداری در اولین مصاحبه تلویزیونی خود پس از مدت ھا سكوت همچنین با تایید اظھارات یوسف رضا گیلانی نخست وزیر پاكستان درباره ژنرال پرویز مشرف رییس جمھور سابق پاكستان ، گفت : محاكمه پرویز مشرف در حال حاضر ممكن است موجب تضعیف روحیه ارتش پاكستان شود، اما اگر چنین اقدامی انجام شود، باید اختیار آن را به پارلمان ملی پاكستان واگذار كرد.
رييس جمهور پاكستان با اعلام اينكه گيلاني با ارتش درگير نيست، افزود: فكر ميكنيد كه اين جنگ است. اما من آن را بخشي از يك تحول ميدانم. اين يك مسير تكاملي خواهد بود و در زمان مقرر آرام ميشود.
تنشها ميان ارتش و دولت غير نظامي در پاكستان نشانهاي نگران كننده براي اين منطقه و رابطه پاكستان با آمريكا محسوب ميشود.
در عين حال، آصف علی زرداری گفت كه وی برای مذاكره دربارہ ھمه مسائل از جمله برگزاری انتخابات زود ھنگام پارلمان پاكستان آمادہ گفت وگو با نواز شریف رھبر حزب مسلم لیگ شاخه نواز (PML-N) است.
انتخابات پارلمان ملی پاكستان قرار است در سال 2013 برگزار شود، اما یكی از اعضای كابینه دولت روز گذشته (جمعه) اعلام كرده بود كه ممكن است زمان برگزاری این انتخابات به ماه اكتبر(مهرماه) سال جاری میلادی موكول شود.
درپی درخواست ها برای برگزاری انتخابات زود هنگام پارلمانی در پاكستان ، آصف علی زرداری رییس جمھور و یوسف رضا گیلانی نخست وزیر این كشور درصدد جلب رضایت احزاب مخالف دولت برای برگزاری آن در موعد مقرر ھستند.(ايسنا)