Quantcast
Channel: jamejamonline.ir - 22 - RSS Version
Viewing all articles
Browse latest Browse all 8493

چين در پي ثبات كره ‌شمالي

$
0
0
"چين، نزديك‌ترين هم‌پيمان كره شمالي از مدت‌ها پيش مساله انتقال قدرت و اختيارات در پيونگ‌يانگ را در نظر داشته است و همواره به دنبال اين بوده كه از بي‌ثباتي در مناطق مرزي جلوگيري شود."

خبرگزاري فرانسه در گزارشي تحليلي نوشته است: « در حالي كه كره شمالي شاهد تغييرات در عرصه سياسي و انتقال اختيارات به "كيم جونگ اون"، رهبر جديد اين كشور است، احتمال هر گونه ناآرامي و بي‌ثباتي در اين كشور هرچند اندك اما وجود دارد.

در حال حاضر اوضاع اقتصادي كره شمالي با توجه به تحريم‌هايي كه عليه اين كشور اعمال مي‌شود، چندان مطلوب به نظر نمي‌رسد.

تحليل‌گران مي‌گويند پكن با سرعت غير قابل تصوري پسر كيم جونگ ايل را به عنوان رهبر جديد كره شمالي به رسميت شناخت و خواستار ثبات در اين كشور شد و اين مساله كاملا عادي به نظر مي‌رسد چرا كه چين همواره به دنبال ثبات در كشورهاي همسايه بوده است.

اسكات بروس، از موسسه ناتيلوس كه يك گروه تحقيقاتي آمريكايي است، مي‌گويد: به نظر مي‌رسيد بيانيه‌ به رسميت شناختن رهبري كيم جونگ اون حتي پيش از مرگ كيم جون ايل آماده شده باشد و چين تنها تاريخ روز را روي اين بيانيه نوشت و آن را منتشر كرد.

آن‌ها (مقام‌هاي چين) پيش از اين آمادگي چنين تغييراتي را در عرصه سياسي كره شمالي داشتند.

بخشي از سفرهاي رهبر سابق كره شمالي در سه سال گذشته ظاهرا با هدف برنامه ريزي براي دوران پس از مرگ و فرآيند جانشيني وي بوده است.

كيم جونگ ايل در سال‌هاي آخر عمر خود ملاقات‌هايي را با مقام‌هاي چيني داشت. چين به عنوان كشوري كه بيشترين سهم را در تهيه و تامين كمك‌هاي انسان دوستانه به مردم كره شمالي داشت در نظر گرفته مي‌شد.

وي طي يك سال چهار بار به چين سفر كرد و آخرين سفرش به پكن در تابستان سال ‌٢٠١١ بود.

شايعاتي وجود دارد مبني بر اينكه كيم جونگ ايل جوان‌ترين پسر خود را به رهبران چيني به عنوان رهبر آينده كره شمالي معرفي كرده بود.

براساس اين شايعات كيم جونگ ايل در سال ‌٢٠١٠ در گفت‌وگو با مقام‌هاي چيني در پكن اين مساله را به اطلاع آنها رسانده است با اين حال پكن از تاييد اين موضوع خودداري كرده است.

در همين حال كيم جونگ اون با هياتي از مقام‌هاي عالي رتبه چين در پيونگ يانگ در پايان سال جاري ملاقات كرد.

بروس مي‌گويد: در نشست با اين هيات مساله جانشيني كيم جونگ اون مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت.

تحليلگران مي‌گويند، چين نظارت دقيقي بر تمامي اقدامات دولتي و اعلاميه‌هاي كره شمالي داشته است.

چين و كره شمالي داراي ‌١٤٠٠ كيلومتر مرز مشترك هستند و اين مساله باعث مي‌شود چين نگراني‌هايي را درخصوص اوضاع كره شمالي داشته باشد.

پكن بيم آن دارد كه فروپاشي دولت كره شمالي به مسائل مشكل آفريني از جمله پناهندگي، مسائل هسته‌اي، هرج و مرج اقتصادي منطقه‌اي و حتي استقرار نيروهاي آمريكايي در شبه جزيره كره منجر شود.

والري نيكوت، از بنياد مطالعات استراتژيك كه يك انديشكده فرانسوي است، مي‌گويد: پيونگ يانگ از اهميت استراتژيك قابل ملاحظه‌اي براي چين برخوردار است. به ويژه اينكه اوضاع كره شمالي بر استراتژي‌هاي همكاري‌هاي آمريكا در منطقه تاثير بسزايي دارد.

نيكوت مي‌افزايد: چين خواستار اين است كه روابطش با كره شمالي ادامه داشته باشد و در عين حال فعاليت‌هاي هسته‌اي پيونگ يانگ به دنبال مذاكرات شش جانبه خلع سلاح هسته‌اي كره شمالي پايان يابد.

بديهي است كه اين مذاكرات در پكن برگزار مي‌شود.

انتظار مي‌رود اين مذاكرات در راس برنامه‌هاي لي‌ميونگ باك، رييس جمهوري كره جنوبي در مذاكراتش با ون جيابائو، نخست وزير چين باشد.

يك تحليل‌گر آمريكايي مي‌گويد: چين هرآنچه را كه بتواند براي متحد شدن با دولت كيم جونگ اون به عمل خواهد آورد و از جمله اين اقدام‌ها مي‌توان به كمك براي بهبود اوضاع اقتصادي و اقدام به در اختيار قراردادن غذا و انرژي با وجود تحريم‌هاي بين‌المللي اشاره كرد.

آخرين سفر رهبر سابق كره شمالي به چين شامل نشست‌هاي ويژه‌اي در خصوص تحولات منطقه‌اي بود و در آن به بحث و گفت‌وگو در خصوص سرمايه‌گذاري چين در كره شمالي پرداخته شد.

اين تحليل‌گر مي‌افزايد: چين اين توانايي را دارد كه منابع كافي را در اختيار كره شمالي قرار دهد تا پيونگ يانگ بتواند روي پاي خود بايستد.

چين كه به عنوان اصلي‌ترين تهيه كننده مواد غذايي، انرژي، محصولات مصرفي و تسليحات كره شمالي به شمار مي‌آيد مذاكرات مطلوبي را با پيونگ يانگ در خصوص تبادل منابع طبيعي داشته است.

روابط اقتصادي ميان پكن و پيونگ يانگ در سال‌هاي گذشته تحكيم يافته و ميزان تبادلات اقتصادي از ‌٥/٣ ميليارد دلار در ‌١٢ ماه سال ‌٢٠١٠ به ‌١/٣ ميليارد دلار در هفت ماهه نخست سال ‌٢٠١١ افزايش يافته است.

جيا كينگو، استاد روابط بين‌الملل در دانشگاه پكن مي‌گويد: چين نمي‌خواهد شاهد بروز مشكلات بزرگتر در كره شمالي باشد و آماده است از پيونگ يانگ در تحولات و انجام اصلاحات براي برقراري ثبات حمايت كند.

وي مي‌افزايد: طبيعي است كه دولت چين نگراني‌هايي دارد چرا كه كيم جونگ اون رهبري جوان است كه تجربيات سياسي آنچناني ندارد.

در حال حاضر پايگاه قدرت وي آنچنان كه بايد تحكيم نيافته است و اين مساله خود نگراني‌هايي براي پكن ايجاد مي‌كند.»(ايسنا)


Viewing all articles
Browse latest Browse all 8493

Trending Articles