به گزارش دويچه وله، یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان شامگاه شنبه 14 ژانويه ارتش پاکستان را «ستون و قدرت ملت» خواند و گفت: «ملت پاکستان از خدمات قهرمانانه ارتش در دفاع از وطن قدردانی میکند.» وی افزود: «دولت و مجلس نمایندگان ما و بالاتر از همه مردم میهندوست ما کاملا از نیروهای نظامی و امنیتی ما پشتیبانی میکنند.»
گیلانی این سخنان را در پی نشستی در اسلامآباد به زبان آورد که به منظور کاهش کشمکش میان ارتش و دولت پاکستان برگزار شده بود. روابط میان دو کانون قدرت پس از کشته شدن اسامه بن لادن تیره شده است.
گفته میشود کمی پس از مرگ بن لادن احتمالا یکی از نزدیکان آصف علی زرداری، ريیس جمهور پاکستان، یادداشتی برای وزارت دفاع آمریکا فرستاده است كه در آن خبر از احتمال کودتای ارتش داده و درخواست کمک کرده است. قرار است دیوان عالی کشور پاکستان این موضوع را بررسی کند و در صورتی که دولت را مسئول بشناسد، رأی دهد که آیا دولت زرداری میتواند كماكان در قدرت بماند یا نه.
موضع سران ارتش
در نشست برای "وحدت ملی" چندین تن از سران پرقدرت ارتش پاکستان، چون ژنرال اشفق کیانی، رئیس ستاد ارتش، شرکت داشتند.
ژنرال کیانی هم شامگاه شنبه در پی این نشست و نیز گفتوگو با ريیس جمهور پاکستان، آصف علی زرداری گفت که هر دو جلسه به جلوگیری از بالا گرفتن تنش میان رهبران نظامی و غیرنظامی کمک میکنند.
تنشهای اخیر در پاکستان موجب افزایش ترس از بیثباتی در این کشور شده و بار دیگر رقابت و منازعه اي را برملا کرده که میان ارتش و دولت پاکستان وجود دارد.
ارتش پاکستان از زمان استقلال این کشور در سال ۱۹۴۷ تا کنون علیه سه دولت غیرنظامی کودتا کرده و به مدت نیمی از تاریخ این کشور بر آن حکم رانده است.
تنشها ادامه دارد
یوسف رضا گیلانی چند روز پیش در مصاحبه با يك شبكه خبري چینی گفت که ژنرال اشفق کیانی، ريیس ستاد ارتش، و ژنرال احمد شجاع پاشا، ريیس اداره امنیت ارتش پاکستان، وظیفه خود را در قبال کمیسیون تعیینشده برای رسیدگی به موضوع "یادداشت" از کانال دولت انجام ندادهاند.
در پی آن ارتش به شدت اتهام گیلانی را رد کرد و گفت، ارتش موضع و پاسخ خود را از طریق وزارت دفاع تقدیم دیوان عالی کشور کرده است.
روز یکشنبه 15 ژانويه نخست وزیر پاکستان درخواست فرمانده قدرتمند ارتش کشور را برای پس گرفتن انتقاد خود نپذیرفت و به خبرنگاران گفت: «نخست وزیر در برابر مجلس پاسخگو است. من به یک شخص پاسخ نخواهم داد. مجلس میتواند از من درخواست پاسخگویی کند.»
در عین تلاشی که سران دو طرف دولت و ارتش برای کاهش کشمکش به خرج میدهند، تنشها همچنان ادامه دارد. با وجود تداوم تنشها، تحلیلگران میگویند که کودتای نظامی در پاکستان نامحتمل است. آنان پیشبینی میکنند که انتخاباتی پیش از موعد در پاکستان برگزار شود.