Quantcast
Channel: jamejamonline.ir - 22 - RSS Version
Viewing all articles
Browse latest Browse all 8493

اخبار كوتاه از سينما

$
0
0
فيلم سينمايي «طلا و مس» به كارگرداني همايون اسعديان، جايزه بهترين فيلم پانزدهمين جشنواره «وايت هد» را گرفت.

پانزدهمين جشنواره فيلم «وايت‌هد» 20 تا 27 دي‌ماه در كاليفرنيا برگزار شد و در اين جشنواره، «طلا و مس» جايزه بهترين فيلم را دريافت كرد.

در خلاصه داستان فيلم سينمايي «طلا و مس» به تهيه‌كنندگي منوچهر محمدي آمده است:«سيد رضا طلبه‌اي است که به تازگي همراه خانواده‌اش به تهران آمده تا تحصيلاتش را تکميل کند. او متوجه مي شود که همسرش به بيماري خاصي مبتلا شده است و ... .»

بهروز شعيبي، نگار جواهريان، سحر دولتشاهي، رضا رادمنش و جواد عزتي بازيگران اصلي اين فيلم سينمايي هستند.

«طلا و مس» تاکنون در جشنواره هاي فيلم باتومي گرجستان، ونکوور کانادا، آناهايم آمريکا، پالم اسپرينگز آمريکا، موزه هنرهاي زيباي بوستون آمريکا، آکادمي هنر هونولولو آمريکا، آسيايي ـ آمريکايي سن فرانسيسکو آمريکا، واشنگتن دي سي آمريکا، جشنواره فيلم هاي ايراني در بريسبان، کانبرا و آدلايد استراليا، جشنواره ياري سوئد و دين امروز ايتاليا به نمايش درآمده است.

عرضه و پخش بين‌المللي فيلم بر عهده محمد اطبايي است.

پيام‌هاي تبريك براي سينماي ايران
 
در پي اهداي جايزه‌ گلدن گلوب به فيلم ايراني «جدايي نادر از سيمين»، صدور پيام‌هاي تبريك هنوز ادامه دارد.

پرويز پرستويي و مجيد مجيدي در پيام‌هاي جداگانه‌اي اين موفقيت سينماي ايران را تبريك گفتند و در ادامه كمال تبريزي، مجمع فيلم‌سازان سينماي ايران، انجمن منتقدان و نويسندگان خانه تئاتر پيام‌هاي تبريك جداگانه‌اي ارسال كردند.

مجمع فيلم‌سازان سينماي ايران در بخشي از متن پيام تبريك‌شان خطاب به اصغر فرهادي آورده‌اند:

«اصغر فرهادي عزيز، همکار محترم، عضو گرامي مجمع، موجب شادماني ما شدي.

خودت مي‌داني که سينماي ايران بارها بر قلل افتخار ايستاده و درخشيده است.

خودت مي‌داني که سينماگران ايراني براي اعتلاي هنر ايران چه رنجها برده‌اند.

چه آن دسته از سينماگران که فروتنانه با نمايش آثار ارزشمندشان در داخل مرزهاي کشور، غم‌ها و شادي‌هايشان را با مردم خود قسمت کرده و باليده‌اند و چه آن گروه از سينماگران نو جوي که با در نورديدنِ مرزها بر قلل سينمايي جهان ايستاده و درخشيده‌اند، پيام گزارانِ مهر و دوستيِ مردمي بزرگ.

وليکن اين بار و در اين روزها اين سرافرازي براي اعضاي جامعه‌ي سينمايي ايران گرما و گيراييِ ديگري داشت. دريافت جايزه معتبر گلدن گلوب به کام شما و مردم هنر دوست ايران شيرين باشد.»

منتقدان تركيه «جدايي نادر از سيمين» را برگزيدند

در عين حال،فيلم «جدايي نادر از سيمين» ساخته اصغر فرهادي جايزه بهترين فيلم خارجي سال 2011 را از جوايز انجمن منتقدين فيلم تركيه گرفت.

چهل ‌و چهارمين مراسم سالانه اعطاي جوايز انجمن منتقدين فيلم تركيه سه شنبه شب در استانبول برگزار شد و فيلم جديد «نوري بيلگه جيلان» موفق به كسب شش جايزه اصلي شد و «جدايي نادر از سيمين» از ايران جايزه بهترين فيلم خارجي را دريافت كرد.

به گزارش تركيش ديلي نيوز، فيلم «روزي روزگاري در آناتولي» علاوه‌بر جايزه بهترين فيلم، موفق به كسب جايزه بهترين كارگرداني، بهترين فيلم‌برداري، بهترين فيلم‌نامه، بهترين تدوين و بهترين بازيگر نقش مكمل مرد از انجمن منتقدين فيلم تركيه شد.

«روزي روزگاري در آناتولي» كه در جشنواره كن موفق به كسب جايزه ويژه هيات داوران شد، نماينده سينماي تركيه در جوايز اسكار امسال خواهد بود.

«بيلگه جيلان» كه افتخارات بسياري در جشنواره كن فرانسه كسب كرده است، در سال 2008 براي فيلم «سه ميمون» جايزه‌ بهترين كارگرداني جوايز سينمايي آسيا ـ اقيانوسيه را كسب كرد.

وي در سال 2000 جايزه‌ بهترين فيلم جشنواره آنكارا را گرفت و در سال 2008 با فيلم «سه ‌ميمون» بهترين كارگردان جشنواره‌ كن انتخاب شد.

«جيلان» در سال 2006 جايزه‌ فيپرشي كن را گرفت و در سال 2004 جايزه‌ فرهنگ فرانسه و در سال 2003 جايزه‌ بزرگ هيات داوران جشنواره‌ كن را به‌دست آورد.

وي در سال 2003 جايزه‌ ويژه هيات داوران جشنواره‌ شيكاگو را گرفت و در سال 2000 در جوايز آكادمي فيلم اروپا جايزه‌ فيپرشي را به‌دست آورد.

«جيلان» در سال 2003 جايزه‌ بهترين فيلم سال را از جشنواره‌ سن‌سباستين كسب كرد و در سال 2004 در جشنواره‌ فيلم صوفيه بلغارستان جايزه‌ بهترين فيلم منطقه‌ بالكان را به‌دست آورد.

وي در سال 1998 جايزه‌ بهترين فيلم جشنواره‌ توكيو را به خود اختصاص داد و تاكنون سه‌بار عنوان بهترين فيلم و بهترين كارگردان جشنواره‌ استانبول را كسب كرده است.

نسخه بلو-ري «كازابلانكا» عرضه مي‌شود

نسخه بلو-ري فيلم معروف «كازابلانكا» در هفتادمين سال اكران آن عرضه خواهد شد.

كمپاني برادران وارنز اعلام كرد، نسخه بلو-ري فيلم «كازابلانكا» ساخته معروف «مايكل كورتيز» روز 27 مارس در هفتادمين سال اكران اين فيلم عرضه خواهد شد.

به گزارش هاليوود ريپورتر، اين نسخه ويژه از فيلم «كازابلانكا» همراه با يك مستند با عنوان «مايكل كورتيز؛ بزرگترين كارگرداني كه هرگز درباره‌اش نشنيده‌ايد» خواهد بود.

اين فيلم محصول 1942 يك داستان رمانتيك را در بحبوحه جنگ جهاني دوم به تصوير ‌کشيده است. «کازابلانکا» با هنرنمايي دو بازيگر نامدار تاريخ سينما «همفري بوگارت» و «اينگريد برگمن» ساخته شده و يكي از آثار ماندگار کلاسيک تاريخ سينما محسوب مي‌شود.

«كازابلانكا» كه بارها در نظرسنجي‌هاي مختلف عنوان بهترين فيلم رمانتيك تاريخ سينما معرفي شده ‌است، نامزد هشت جايزه اسكار بود كه موفق به كسب سه جايزه بهترين فيلم، بهترين كارگرداني و بهترين فيلم‌نامه شد.

دي كاپريو: اگر امسال جايزه اسكار نگيرم، نااميد مي‌شوم

«لئوناردو دي كاپريو»، بازيگر سرشناس هاليوود اعلام كرد، اگر آكادمي اسكار امسال براي فيلم «جي.ادگار» به او جايزه ندهد، نااميد خواهد شد.

« لئوناردو دي كاپريو» كه تاكنون سه‌بار نامزد جايزه اسكار شده است، اعلام كرد امسال اميد زيادي دارد كه جايزه اسكار بهترين بازيگر مرد را براي فيلم «جي.ادگار» بگيرد.

به گزارش روزنامه انگليسي ميرور، «دي‌كاپريو» كه در «جي.ادگار» كلينت ايست‌وود نقش رييس سازمان اف‌بي‌آي آمريكا را بازي كرده است، اعلام كرد از اينكه برخي او را شانس كسب جايزه اسكار مي‌دانند بسيار خوشحال است.

«دي كاپريو» اولين‌بار در سال 1994 براي فيلم «چه چيزي گيلبرت گريپ را مي‌خورد» نامزد جايزه اسكار شد. وي در سال‌هاي 2005 و 2007 نيز با فيلم‌هاي «هوانورد» و «الماس خونين» نامزد جايز اسكار شد، اما در كسب آن ناكام ماند.

«دي كاپريو» درباره علاقه‌اش براي كسب جايزه اسكار امسال گفت: «اگر كسي مي‌گويد نمي‌خواهد جايزه اسكار را بگيرد دروغ گفته است. من خوشحالم كه مردم من را شايسته كسب اسكار مي‌دانند، اما اعضاي آكادمي اسكار خارج از كنترل هستند.»

«دي كاپريو» بازيگري را در پنج سالگي با بازي در مجموعه تلويزيوني «رامپر روم» آغاز کرد، اما به‌علت رفتارش از پروژه اخراج شد و پس از آن تصميم گرفت تا تحصيلات‌اش را به‌طور جدي آغاز کند.

در ابتداي دوران بازيگري مدير برنامه‌هايش به او توصيه كرد که نام «لئوناردو» غيرانگليسي و خارجي است و بهتر است نام‌اش را به «لني ويليامز» تغيير دهد، اما دي‌كاپريو نپذيرفت و با بازي در فيلم «زندگي بچه» در سال 1993 وارد دنياي سينما شد و در نقش "توبي" در اين فيلم خوش درخشيد.

وي در همان سال با بازي درخشان در نقش يک معلول ذهني در فيلم «گيلبرت گرپ چه مي‌خورد؟» در کنار «جاني دپ» قرار گرفت که نامزدي جايزه اسکار را در سن 19 سالگي براي وي به‌همراه آورد.

«دي كاپريو» در سال 1996 در نقش رومئو در نسخه جديد فيلم «رومئو و ژوليت» بازي كرد كه خرس نقره‌اي بهترين بازيگر جشنواره برلين را براي او به‌همراه آورد، اما اوج موفقيت و نقطه درخشان کارنامه سينمايي‌ او بازي در فيلم «تايتانيک» (1997) بود که او را تبديل به فوق ‌ستاره‌ هاليوود کرد.

«تايتانيک» به كارگرداني «جيمز كامرون» نامزد 11 جايزه اسكار بود كه ركورد پرفروش‌ترين فيلم تاريخ سينماي جهان را تا سال گذشته در اختيار داشت.

پس از موفقيت چشم‌گير فيلم «تايتانيک»، او در فيلم «شهرت» وودي آلن بازي كرد و در ادامه نقش‌آفريني ضعيفي در فيلم «ساحل» داشت كه نه از نگاه منتقدان و نه از نظر تماشگران راضي کننده بود و با شکست تجاري شديدي نيز مواجه شد.

در سال 2002 «دي‌کاپريو» خود را از دنياي پر زرق و برق هاليوود و عکس‌هاي کليشه‌اي مجلات دور کرد و تمرکزش را بر دو فيلم موفق «اگر مي‌توني منو بگير» به کارگرداني «استيون اسپيلبرگ» و «دار و دسته نيويورکي» به کارگرداني «مارتين اسکورسيزي» قرار داد که هر دو فيلم مورد توجه منتقدين قرار گرفتند.

اين بازيگر 36 ساله پس از آن در فيلم موفق «هوانورد» مارتين اسكورسيزي که بر اساس زندگي واقعي «هاوارد هيوز»، تاجر معروف آمريکايي ساخته شده بود بازي كرد و براي دومين بار نامزد جايزه اسکار بهترين بازيگر نقش اول مرد شد.

«دي کاپرو» در سال 2005 در سومين همكاري خود با اسکورسيزي در فيلم «مردگان» در كنار بازيگران نام‌داري چون «جک نيکلسون»، «آلک بالدوين» و «مت دمون» حضور يافت.

«دي كاپريو» خارج از دنياي هاليوود، فعاليت‌هاي زيادي را براي حفظ منابع طبيعي انجام مي‌دهد و هزينه بخشي از کمک‌هاي بيمارستان لس‌آنجلس که ويژه کودکان سرطاني است را برعهده دارد.

 نمايش مستند «دختران» در جشنواره‌ داکا

فيلم مستند «دختران»به كارگرداني محمدرضا عباسيان در دوازدهمين دوره جشنواره بين المللي فيلم‌ «داکا» بنگلادش به نمايش در خواهد آمد.

مستند «دختران» ساخته محمدرضا عباسيان، روز پنجشنبه 29دي ماه در بخش فيلم‌هاي معنوي در سالن همايش «صوفيا کمال» موزه ملي بنگلادش اکران خواهد شد.

اين مستند زندگي چند دختر محجبه تركيه‌اي را به تصوير مي‌كشد كه به خاطر حجابشان نمي‌توانند در دانشگاه‌هاي تركيه ادامه تحصيل بدهند و در دانشگاهي در شهر جنگ‌زده سارايوو در كشور بوسني و هرزگوين درس مي‌خوانند.

مستند «دختران» كه محصول گروه مستند شبكه چهار سيما است و تصويربرداري آن پاييز 1388در تركيه و بوسني و هرزگوين انجام شده و تدوين آن به تازگي به اتمام رسيده است، اولين حضور بين‌المللي خود را در جشنواره بين‌المللي فيلم «کازان» تجربه کرده است.

از انزلي تا باكو (1373)، زائر (1374) و افغانستان سرزمين خسته (1377)، تعدادي از آثار مستندي هستند كه محمدرضا عباسيان به عنوان تهيه‌كننده آن را مقابل دوربين برده است.

وي پس از تجربه تهيه‌كنندگي، به سمت كارگرداني آثار مستند رفت و مستند موفق «قانا» را در سال 1385 تهيه و كارگرداني كرد.

« قانا » در بيش از بيست جشنواره بين‌المللي شركت كرده و تنديس بهترين مستند دهمين جشن خانه سينما و جايزه طلايي جشنواره مستند شبكه الجزيره قطر و جوايز بهترين تحقيق و پژوهش جشنواره فيلم مستند كوتاه تهران و جشنواره سينما حقيقت را از آن خود كرده است.

ميراث موعود (1379)، سكوت درتاريكي (1380)، چهره‌هاي مجازي (1382)، افسانه مجاهدين افغان (1387) و سينكاوانس (1388) تعدادي از مستندهايي هستند كه عباسيان ضمن تهيه‌كنندگي، كارگرداني آنها را نيز به عهده داشته است. (ايسنا)


Viewing all articles
Browse latest Browse all 8493

Trending Articles