رضا باكري اعلام كرده در جلسهاي كه در استانداري تهران با حضور استاندار، نمايندگان صنايع لبني و دامداران، مسوولان وزارت جهاد كشاورزي و تعزيرات حكومتي برگزار شد، قيمت پايه خريد شيرخام درجه يك و ممتاز از دامدار كيلويي 650 تومان در نظر گرفته شده است و با توجه به اينكه قيمت شيرخام از كيلويي 520 تومان به 650 تومان افزايش يافته، قيمت فرآوردههاي لبني تا 10 درصد بايد افزايش يابد.
وي همچنين اعلام كرده اين افزايش قيمت توسط همه كارخانههاي لبني اعمال شده است كه اگر در ستاد تنظيم بازار مصوب شود، از سوي سازمان حمايت از مصرفكنندگان و توليدكنندگان نيز ابلاغ خواهد شد.
نخستين نكته در اين خبر آن كه همه كارخانهها قيمت را افزايش دادهاند و تازه قرار است اگر اين اضافه قيمت در ستاد تنظيم بازار مورد تصويب قرار گيرد، به كارخانهها ابلاغ شود؛ اين در حالي است كه مردم چند روزي است شير يك ليتري را با قيمت 1200 تومان خريداري ميكنند!
اي كاش ميشد به بچهها و سالمندان و بيماران هم گفت كه منتظر ابلاغ سازمان محترم حمايت از مصرفكننده و توليدكننده بمانند و تا اطلاع ثانوي از خوردن اين مايع نه چندان مهم! بپرهيزند.
نكته دوم كه مهمتر به نظر ميرسد (چرا كه افزايش قيمت موضوع تازهاي براي مردم اين سرزمين نيست) تلاش چندين ساله ارگانها و وزارتخانههاي مختلف و همچنين بخش خصوصي است كه به شيوههاي مختلف تلاش كردهاند سهم مواد لبني و به ويژه شير را در سبد خانوار افزايش دهند.
بسياري از متخصصان تغذيه بر اين باورند كه ميزان مصرف شير در كشور ما همچنان پايين است و به هر نحو ممكن بايد سرانه مصرف لبنيات افزايش يابد.
صد البته بديهي است كه در شرايط خاص اقتصادي، افزايش بهاي لبنيات، حضور اين مواد مهم براي سلامت و رشد را در سبد تغذيه خانوادههاي ايراني كمرنگتر ميكند.
اميدواريم پيش از آن كه كمبود كلسيم چهره زشت خود را در سلامت جامعه به رخ بكشد، آنها كه بايد، فكري براي اين موضوع بكنند و سهمي از درآمد حذف يارانهها را به اين بخش از تغذيه مردم اختصاص دهند.
علي مهربان - جامجم