Quantcast
Channel: jamejamonline.ir - 22 - RSS Version
Viewing all articles
Browse latest Browse all 8493

متهمين مستحق سنگين ترين مجازات

$
0
0
نماینده دادستان تهران گفت: اتهام متهمان پرونده تخلف بزرگ مالی بسیار سنگین و آثار سوء آن گسترده است بنابر این مستحق سنگین ترین مجازات هستند.

به گزارش واحد مرکزی خبر ؛ نماینده دادستان تهران امروز يكشنبه در ششمین جلسه دادگاه متهمين تخلف بزرگ مالی که با حضور سه نفر از متهمين این پرونده در حال برگزاری است به دلایل و استدلالات خود در خصوص اینکه متهمان پرونده بزرگ فساد مالی سوء‌ نیت داشته و در فکر تولید اقتصادی نبوده اند اشاره کرد.

فراهانی در ادامه دفاعیات خود از کیفرخواست های قرائت شده در جلسات گذشته این دادگاه افزود: شفاف نبودن ثبت و نگهداری حساب های مالی و استفاده از دفاتر دوم صوری گروه امیر منصور آریا مهم ترین دلیل سوء نیت این متهمان بوده و نیز این که وجوه و تسهیلات اخذ شده از بانک ها در محل های غیرتولید مصرف شده است.

وی در تبیین شفاف نبودن ثبت و حتی حساب سازی های صورت گرفته در این شرکت گفت: با بررسی ها به این نتیجه رسیدیم که گروه امیر منصور آریا با توجه به تجربه چند ساله در اداره شرکت ها و عمدتاً شرکت های کوچک به استثنای چهار شرکت واگذاری شده از سازمان خصوصی سازی ، متأسفانه با اهداف متعدد از جمله فرار از پرداخت بیمه و مالیات ، استانداردهای اولیه معاملات و رویدادهای مالی را در دفاتر شرکت های تحت مجموعه رعایت نکرده و همواره در صدد کتمان فعالیت های مالی بوده است.

نماینده دادستان افزود: هر چند شرکت های گروه امیرمنصور آریا دارای شخصیت حقوقی مستقل ثبتی هستند اما با توجه به سیاست های مدیران اصلی گروه ، همه عملیات خرید و فروش این شرکت ها از طریق شرکت تجارت گستران منصور صورت گرفته است و عملاً هیأت مدیره ومدیران اجرایی آن شرکت ها در خرید و فروش و کنترل و اداره امور دخالتی نداشتند.

نماینده دادستان ادامه داد: در بسیاری از موارد به علت محرمانه تلقی کردن معاملات با برخی اشخاص و شرکت ها ، کلیه عملیات در دفاتر دوم شرکت که صوری بوده ثبت شده و حتی در شرکت تجارت گستران منصور هم انعکاس نداشته است.

فراهانی گفت: طراحی چنین ساختاری موجب شده است آثار اساسی و با اهمیت این عملیات بدون انعکاس در چرخه های مالی شرکت های تحت پوشش به حساب های شخصی م الف الف خ واریز شود و در دفاتر قانونی انعکاسی نداشته باشد که این خود دلیل بر پرداخت نکردن دیون دولتی است.

وی افزود: با توجه به اخذ بیش از 28 هزار و 554 میلیارد ریال تسهیلات در قالب اعتبارات اسنادی از بانک ها ، این تسهیلات در دفاتر شرکت گروه ملی ایران منعکس نبوده و پس از اخذ تسهیلات ، همه وجوه به حساب های شخصی م الف الف خ و شرکت توسعه سرمایه گذاری امیر منصور آریا واریز و به عنوان آورده سهامداران از جمله مه آفرید در سرفصل جاری شرکا منعکس شده است.

نماینده دادستان افزود: در زمان سررسید اعتبارات اسنادی ، از حساب های رابط شرکت ها به طور مثال گروه ملی صنعتی فولاد ایران برای تسویه استفاده شده و اصول اولیه در نگهداری و ثبت حساب های مالی در قالب تسهیلات اخذ شده رعایت نشده است.

فراهانی ادامه داد: بر اساس استانداردهای حسابرسی ، برای حسابرسی شرکت اصلی و صورت های مالی تلفیقی باید شرکت اصلی به شرکت های فرعی را مؤسسه حسابرسی واحد رسیدگی کند تا حسابرس بتواند کنترل های لازم را درباره صورت های مالی تلفیقی به عنوان مجموعه واحد انجام دهد و اطمینان منطقی به صحت عملیات گروه داشته باشد.

نماینده دادستان گفت: در این گروه با توجه به سیاست های پیش بینی شده و وجود معاملات پنهان به ویژه جذب تسهیلات غیرمتعارف و کسب سود از محل فعالیت های اقتصادی و اعتقاد نداشتن به پرداخت مالیات و دیون دولتی همواره سعی شده است حسابرسی شرکت هایی که عملیات صوری و غیرواقعی انجام داده است با حسابرسی شرکت های دیگر ارتباط نداشته باشد و حسابرسان ، جزیره ای عمل کنند.

فراهانی در ادامه گفت:این وضع موجب شد ارتباط عملیات مالی گروه ملی صنعت فولاد ایران با دیگر شرکت های گروه که وجوه به آنها منتقل شده است وجود نداشته باشد و تخلفات مالی ، مکتوم بماند.

نماینده دادستان افزود: استفاده از دفاتر دوم صوری برای کتمان رویداد های مالی و واقعی و فرار از بیمه و مالیات و ایجاد بیش از20 فقره حساب شخصی به نام م الف الف خ ، کارکنان و شرکت های گروه بدون انعکاس در دفاتر واقعی این شرکت موجود است.

فراهانی گفت: بیش از 11 هزار و 332 میلیارد ریال فروش افشا نشده آهن آلات و سایر محصولات در دفاتر دوم و کسب بیش از هفت هزار و 32 میلیارد ریال سود انباشته وجود دارد که افشا نشده و مالیات آن پرداخت نشده است.

 فراهانی با استناد به آیاتی از کلام الله مجید به عذاب کسانی که حقیقت را کتمان می کنند و حق و باطل را در هم می آمیزند اشاره کرد.

وی اسلام را آیین زندگی و حضرت علی(ع) را مدار آیین اسلام خواند و گفت: در پرتو تعالیم تابناک مولای متقیان حضرت علی (ع) زندگی انسان بر رفاه همگانی مبتنی است و در فرهنگ اقتصادی امام علی(ع) ، زندگی زمانی خوش است که همگان طعم رفاه را بچشند و نداری و فقر زندگی کسی را فرا نگیرد.

فراهانی در ادامه افزود: در فرهنگ اقتصادی امام علی (ع) رنج و فقر کمرشکن و زمینه آسیب های اقتصادی و فرهنگی است و در فرهنگ اسلام انسان ها نه حق دارند با نگاه صوفی مسلکانه از دنیا چشم پوشی کنند و نه با حرص و ولع به ثروت اندوزی بپردازند.

نماینده دادستان تهران در دفاع از کیفرخواست متهمان ، تحقق عدالت را  از اصلی ترین دغدغه های حضرت علی(ع) در دوران حکومت بی بدیل آن حضرت خواند و گفت: در همان زمان این امام بزرگ پرده نفاق را در عرصه قضاوت از برخی چهره ها برداشت.

فراهانی افزود: از نگاه مولای متقیان توانگران و ثروتمندان مسئول رفع نیاز فقرا هستند چون خداوند حقوق فقرا را در اموال توانمندان قرار داده است.

نماینده دادستان توزیع ناسالم ثروت را از علل اساسی فقر و ریشه بسیاری از جرم ها و جنایت ها دانست و گفت: بر این اساس فساد اقتصادی که به فقر بخشی از جامعه منتهی شود مولد بسیاری از جرم ها در جامعه است.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 8493

Trending Articles