اولين تجربه مربيگري وي در تيم رجينا بود، پس از آن نيز روي نيمكت پارما نشست. در سال 99 جانشين مارچلو ليپي در يوونتوس شد، اما كارلتو در يووه يك چهره هميشه ناكام بود.
يووه طي دو فصل حضور وي زيبا و خوب بازي ميكرد فقط در كسب عنوان ناكام ميماند، اما همه چيز پس از پيوستن وي به ميلان و جانشيني «فاتح تريم» تغيير كرد.
در فصل 2003 كارلتو پنجمين مربي جهان و تاريخ فوتبال بود كه هم به عنوان بازيكن و هم به عنوان مربي جام قهرمانان اروپا را بالاي سر برد.
او دو بار با ميلان قهرمان ليگ قهرمانان اروپا شد و پس از اينكه در فينال از ليورپول در سال 2005 شكست خورد در سال بعد انتقام اين شكست را گرفت و قهرمان شد.
آنجلوتي بعد به چلسي رفت و در همان فصل نخست توانست قهرمان ليگ برتر و جام حذفي شود، اما در فصل دوم در حالي كه از ليگ قهرمانان حذف شده بود و در ليگ هم به نايب قهرماني رسيده بود، در راهروي ورزشگاه گوديسون پارك، خبر اخراجش را شنيد و در نيمه فصل جاري به پاريسنژرمن پيوست.
او برنامههاي بزرگي براي اين تيم ثروتمند فرانسوي دارد.
ميلان و لندن و حالا هم پاريس. شما مسيري را كه تراپاتوني رفت تجربه ميكنيد؟
تراپاتوني بزرگ! اين نقل و انتقالات سبب شده گاهي در جملاتي كه ميگويم از 3 زبان استفاده كنم و خودم هم گيج شوم!
روزنامههاي فرانسوي نوشتهاند شما در اين سن و با موقعيت و تجربهاي كه داريد، در كلاسهاي زبان فرانسه حضور پيدا ميكنيد تا بتوانيد با بازيكنان ارتباط بهتري داشته باشيد. چرا اين دردسر را پذيرفتيد؟
دوست دارم در كارم مستقل باشم. كسي كه در فرانسه كار ميكند بايد زبان فرانسه بلد باشد، همانطور كه برخي در كادر فني پاريسنژرمن ايتاليايي ميدانند. بنابراين من لازم ديدم فرانسه ياد بگيرم.
اگر به آلمان بياييد آلماني هم ياد ميگيريد؟
به من گفتهاند زبان آلماني مشكل است، ولي اگر به بوندسليگا بيايم اين كار ضروري است، هر چند حالا در فرانسه هستم و مربي تيم پاريسنژرمن.
كار در اين باشگاه تا چه حد با ساير تجارب مربيگري شما متفاوت بوده؟
اين باشگاه برنامه جالبي براي سالهاي آينده دارد و ميخواهد در اروپا به عناويني دست پيدا كند. اين قضيه انگيزه زيادي در من ايجاد كرده و طبيعتا حضور لئوناردو به عنوان مدير فني باشگاه هم در كارم موثر است چون همكاري خوبي در ميلان با هم داشتيم.
در تابستان آنها بيش از يكصد ميليون يورو براي اين باشگاه هزينه كردند.
با اينكه بودجه زيادي براي اين باشگاه در نظر گرفته شد، اما همه افرادي كه به باشگاه آمدهاند مسووليت بزرگي را پذيرفتهاند و من براي آرزوهاي دستنيافتني و اهداف خيالي روي نيمكت ننشستهام. بلكه همه چيز طبق برنامهاي واقعي و كاملا عملگرايانه پيش خواهد رفت، ما در حال حاضر يكي از 2 شانس قهرماني هستيم و من قصد ندارم اين موقعيت را در اولين فصل حضورم از دست بدهم. ما در تابستان تيم را به احتمال فراوان تقويت خواهيم كرد و بازيكناني را از هماكنون در نظر گرفتهام.
پس برخلاف نظر رسانهها نبايد پاريسنژرمن را منسيتي جديد دانست؟
من سيتي فلسفه خودش را دارد و بازيكن در آنجا پولهاي بيحساب و كتابي ميگيرد، اما در اينجا ما بايد روي هر بازيكن سرمايهگذاري بلندمدت داشته باشيم و درآمدزايي منطقي وجود داشته باشد.
با توجه به وداع تلخي كه با چلسي داشتيد، فوتبال انگلستان را چطور با ايتاليا مقايسه ميكنيد؟
ورزشگاهها هميشه در انگلستان پر است و فضاي كاملا متفاوتي ايجاد ميشود، اما در ايتاليا هميشه نيمي از ورزشگاه خالي است و همين موضوع در سالهاي اخير سبب شده بازيكنان بزرگ به ايتاليا نيايند. البته بايد براي موضوع خشونت در ورزشگاههاي ايتاليا هم فكر اساسي شود. در انگلستان و آلمان مردم براي سرگرمي به ورزشگاه ميروند، اما در ايتاليا برخي فقط در ورزشگاهها دنبال دردسر هستند.
بهترين سالهاي ميلان را با اريگو ساكي ميدانيد؟
من هميشه در تعيين بهترينها و بدترينها مشكل داشتهام. هنوز نميتوانم بگويم بهترين بازيكن دنيا را چه كسي ميدانم. به نظرم در فوتبال نميتوان به شكل مطلق صحبت كرد. آژاكس يا بايرن دهه 1970 يا ميلان با ساكي همگي تيمهاي خوبي بودند، ولي يك نكته قطعي است و آن متحول شدن كالچو در زمان ساكي است. برلوسكوني هميشه او را مربي پيشرو در اين زمينه ميدانست. بعضيها تيم او را به پرسينگ مداوم متهم ميكردند، ولي پرسينگ تنها بخشي از تاكتيك او بود.
كيكر - مترجم: اميررضا نوريزاده