Quantcast
Channel: jamejamonline.ir - 22 - RSS Version
Viewing all articles
Browse latest Browse all 8493

رسانه ملي بهترين گزينه براي رونق گردشگري

$
0
0
ایران به‌زعم كارشناسان تاریخ و فرهنگ سرزمینی است كه در آن، آثار تاریخی و شاهكارهای معماری بسیار زیادی نهفته است؛ آثاري كه برخی سر از خاك بیرون آورده و برخی نیز هنوز دل خاك را مامنی برای خود می‌دانند.

هم‌اكنون كشورهای بسیار زیادی هستند كه قدمت برخی از بناهایشان به بیش از 100 سال نمی‌رسد، اما با مدیریت تبلیغات مناسب توانسته‌اند، آن اثر را جهانی و فرهنگ خود را به بیرون از مرزهایشان منتقل كنند.

برای رونق گردشگری باید یك میثاق ملی صورت بگیرد كه در این میان نقش و تعامل تلویزیون بیش از سایر نهادهاست، چرا كه تلویزیون با یك مخاطب میلیونی مواجه است و در این میان، می‌تواند نقش كلیدی را بازی كند.

نمي‌توان از تلويزيون توقع داشت كه حجم گسترده‌اي از برنامه‌هاي خود را به موضوع ميراث فرهنگي اختصاص دهد، چرا كه بايد به تبع مخاطبان گسترده‌اي كه دارد، برنامه‌هاي متفاوتي ارائه دهد.

در اين ميان آنچه مي‌تواند در بخش ميراث فرهنگي انجام دهد، معرفي ميراث فرهنگي در كشورمان است. اين فعاليت‌ها مي‌تواند شكل جدي‌تري به خود گرفته و در قالب شبكه‌اي براي معرفي ميراث فرهنگي و جذب گردشگران داخلي و خارجي ارائه شود.

تلویزیون اگر می‌خواهد نقشی در معرفی مناسب میراث فرهنگی ایران داشته باشد، باید سلایق مختلف را شناسایی كند و در بعد ملی و فراملی فعالیت‌های مختلف را انجام دهد.

همچنین تلویزیون با مخاطب میلیونی‌اي كه دارد، باید نقش اساسی در مدیریت سفر در فواصل مختلف سال ایفا كند و مردم را به سفرهای مختلف در زمان‌هایی كه كسی مایل به سفر نیست، ترغیب كند.

تبلیغات برای شبكه‌های برون‌مرزی نیز باید منسجم باشد و با معرفی امكانات مختلف برای گردشگر صورت گیرد، چرا كه صداوسیما ویترین فعالیت‌های مشترك دستگاه‌ها و نهادهای مختلف است و اگر همه دستگاه‌ها چند سال كار كنند، تلویزیون در یك مدت زمانی كوتاه‌تر از یك سال می‌تواند انعكاس‌دهنده تمامی‌ این فعالیت‌ها باشد.

به هر صورت اگر رسانه ملي مي‌خواهد نام خود را به عنوان یكی از رونق‌دهندگان گردشگری در تاریخ كشور ثبت كند، باید با برنامه‌ریزی مناسب نسبت به تولید و پخش منظم و قاعده‌مند برنامه‌هایی در اين حوزه اقدام كند.

يعني برنامه‌های تولیدشده بايد مانند یك سریال 100 قسمتی باشد تا مردم بدانند كه در كدام روز و ساعت مشخص می‌توانند زمان خود را به دیدن جاذبه‌های مختلف ایران اختصاص دهند.

از سوي ديگر، تلویزیون می‌تواند به برنامه‌سازان خود سفارش تولید سریال‌های داستانی با محوریت آثار تاریخی و طبیعی و فرهنگ محلی دهد كه قطعا این روش، تاثیرگذاری بیشتری در ذهن مخاطب خواهد داشت. در هر صورت، اين رسانه ملي است كه مي‌تواند گردشگري را در ايران نجات دهد و مسير را براي رونق آن هموار كند.

اردشير اروجي -‌ كارشناس ميراث فرهنگي


Viewing all articles
Browse latest Browse all 8493

Trending Articles