بنا بر اعلام اين وزارتخانه؛ براساس نظر متخصصان و طبق منابع موجود معتبر علم پزشكي، تاكنون هيچ گزارشي مبني بر انتقال ويروس ايدز يا هپاتيت از طريق دستگاه آندوسكوپي دريافت نشده است.
با توجه به اين كه عمل آندوسكوپي توسط پزشكان و كادر پزشكي و عمدتا متخصصان داخلي، گوارش و ريه انجام ميشود، قطعا بعد از انجام هر آندوسكوپي قطعات استفاده شده تعويض يا استريل ميشود.
علاوه بر آن عمل آندوسكوپي به عنوان يك روش تشخيصي زودهنگام براي تشخيص بيماري بويژه در تشخيص بيماري سرطان معده ، مورد استفاده قرار ميگيرد و در صورتي كه انجام آندوسكوپي به دليل نگراني بيمار از انتقال بيماري به تعويق بيفتد، ميتواند جان بيمار را به خطر انداخته و او را با مرگ مواجه كند لذا بيان اين نظريه غيرواقعي در آن روزنامه، عاملي براي مشوش شدن ذهن بيماراني كه بنا به تشخيص پزشك نياز به انجام آندوسكوپي دارند شده و آنها را از دريافت خدمات پزشكي منصرف كرده و موجب ضررهاي جبرانناپذيري بر سلامت آنها ميشود.
به دنبال ابراز نگراني برخي كارشناسان و سازمانها از امكان انتقال بيماري از طريق آندوسكوپي به دليل تعـويض نشدن ابزار بيوپسي در اين شيوه تشخيصي، جامجم گزارشي منتشر كرد كه واكنش وزارت بهداشت را برانگيخت.