مدیر بخش استانی جشنواره تئاتر فجر، از برگزاری کارگاههای آموزشی و نمایشگاههای کتاب در استانهای برگزارکننده بخش استانی خبر داد.
پیمان شریعتی همچنین از تمهیدات ویژه اي برای پربار کردن بخش استانی جشنواره تئاتر فجر خبر داد و گفت: در این دوره از برگزاری جشنواره، با تکیه بر تجربه سال گذشته، قرار بر این شد که روند تمرکز زدایی از جشنواره تئاتر فجر را ادامه دهیم.
وی افزود: به همین دلیل، از مراکز استانها خواسته شد تا در صورت تمایل، برای شرکت در بخش استانی جشنواره اعلام آمادگی کنند. در این بخش، پنج استان گلستان، البرز، لرستان، کرمانشاه و خراسان شمالی، برای شرکت داوطلب شدند و آثارشان را نیز ارائه دادند. نتیجه بازبینی در تمام این استانها، تا پایان هفته آینده مشخص میشود و در نهایت، پانزده تا بیست نمایش برای اجرا انتخاب میشوند.
شریعتی ادامه داد: نمایش ها بر اساس پتانسیل موجود در سی امین جشنواره تئاتر فجر و نیز بخشهای مختلف جشنواره همچون "نگاه ویژه" و "مهمان" به اجرا در میآیند. البته اجراهای بخش استانی در بخش نخست جشنواره، یعنی پنجم تا یازدهم و همزمان با بخش کارگاههای آموزشی به صحنه میروند.
مدیر بخش استانی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، با اشاره به این که هدف عمده، به شهرستان بردن نمایشهای تهران است، درباره نمایشهایی که از شهرستان به تهران می آیند، توضیح داد: این گروه ها مشکل اسکان در تهران ندارند. با توجه به این که اجراهای آن ها در بخش صحنه ای جشنواره برگزار نمی شود تلاش می کنیم، هسته گروه ها برای تعامل با جشنواره و استفاده از اجراها تا پایان جشنواره در تهران بمانند.
وی همچنین از انتقال برخی از کارگاه های آموزشی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به شهرستانها خبر داد و گفت: این برای اولین بار است که کارگاه های آموزشی در شهرستان ها برگزار میشوند. علاوه بر آن، با همکاری انتشارات نمایش، همزمان نمایشگاه و فروشگاه کتاب نیز در حاشیه جشنواره های استانی برگزار میشود.
ویشکا آسایش: جشنواره تئاتر فجر در بین هنرمندان ایجاد انگیزه میکند
ویشکا آسایش با ابراز علاقه برای بازیگری در تئاتر، اعتقاد دارد که جشنواره تئاتر فجر در بین هنرمندان ایجاد انگیزه می کند.
این بازیگر و طراح صحنه و لباس، سینما، تلویزیون و تئاتر گفت: تئاتر دوران خوبی را سپری می کند و در طی این مدت نمایشهای خوبی از قبیل "ایوانف"، "ولپن" "خشکسالی و دروغ" و "زمستان 66" را دیدم که هرکدام از این آثار ویژگیهای خاص و منحصر به فردی داشتند و ماحصل یک خلاقیت و نو آوری بودند.
وی در ادامه ضمن تاکید بر ارزش های تئاتر گفت: در صحنه تئاتر اتفاقات خوبی به وجود می آید و اگر بخواهم ارزیابی داشته باشم، در سال نود تئاتر خوب بیشتر از فیلم خوب دیده ام. تئاتر یک مقوله فرهنگی است که درعین حال به سرگرمی هم تا حدی توجه می کند.
وي افزود: اقتباس های خوبی از نویسندگان کلاسیک ادبیات تئاتری مثل چخوف و یا کامو انجام می شود که در سینما خبری از این تجربیات نیست و آثار بزرگان مورد استفاده قرار نمی گیرد. متاسفانه بخش عمده ای از سینما به دلیل هزینه بالای تولید فقط توجه به وجوهات تجاری دارند.
آسایش ضمن تاکید به علاقه اش به بازیگری در تئاتر عنوان کرد: این روزها طراحی صحنه و لباس نمایش "لابی" را که در حال اجرای عمومی است انجام داده ام و مشتاق هستم با حضور در گروه های تئاتری که با آنها احساس راحتی میکنم حتما به عنوان بازیگر روی صحنه بروم.
این بازیگر که سال گذشته سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر را بدست آورد؛ ضمن تاکید بر جنبه های مثبت برگزاری جشنواره تئاتر فجر گفت: مهم ترین ویژگی جشنواره تئاتر فجر ایجاد انگیزه بین جوانها و حتی با تجربهها است و سال قبل حضورم با نمایش "لابی" در جشنواره تئاتر فجر واقعا هیجان انگیز بود. امسال هم اگر بتوانم بلیتهای جشنواره تئاتر فجر را تهیه کنم به دیدن نمایش های سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر میروم.
آروند دشت آرای: بخش تجربه های نو جانی دوباره به تئاتر میبخشد
آروند دشت آرای معتقد است اگر بخش "تجربه های نو" مورد حمایت قرار گیرد؛ تنها بخشی است که می تواند جانی تازه به تئاتر کشور ببخشد.
این کارگردان جوان خاطرنشان كرد:حضور بخش تجربه های نو در چند سال اخیر برای هنرمندان این عرصه اتفاق خوبی به شمار میآید؛ زیرا فرصتی برای دیده شدن آثارشان به دست میآورند. ما اگر به دنبال تاثیرگذاری هستیم باید به این بخش بیشتر بپردازیم و به دنبال تفاوت ها و ایده های نو باشیم.
این کارگردان افزود: حضور بخش "تجربه های نو" امکاناتی خاص را می طلبد، زیرا پروسه یک نمایش کارگاهی نیازمند صرف وقت و هزینه بیشتری است. ولی این بخش با محدودترین امکانات برگزار می شود و زمان اجرای عمومی، سالن های کوچک و بدون امکانات برای آنها در نظر گرفته می شود؛ در صورتی که نور و صدا دو فاکتور مهم و اساسی برای این گونه نمایش ها محسوب می شود.
دشت آرای درباره میزان تاثیرگذاری تئاترهای تجربی و نو توضیح داد: تجربه های نو تنها بخشی است که می تواند جانی تازه به تئاتر کشور ما بدهد و باید در این بخش به دنبال تفاوت ها و ایده های نو بود. ما حتی در این بخش می توانیم به لحاظ بین المللی تاثیرگذار باشیم؛ این در حالی است که به این بخش اهمیت بیشتری بدهیم.
گروه هایی که کار کارگاهی و تجربی می کنند برای تمرین و ارائه یک نمایش قابل توجه حداقل به شش ماه تمرین نیازمند هستند، ولی در جشنواره شاهد نمایش های ناپخته ای هستیم که تنها مشکل آنها زمان کم تمرین است.
وی در ادامه گفت: برای داوری این بخش نیز باید افرادی در نظر گرفته شوند که با تئاتر تجربی و مبانی آن آشنایی داشته باشند. در دوره های قبل حضور داورانی که تا به حال تجربه ای در این عرصه نداشتند موجب آسیب رسیدن به این بخش شد. خوشبختانه در این دوره داورانی هستند که این بخش را کاملا میشناسند.
زندگی یک بازیگر سینما روی صحنه تئاتر روایت میشود
نمایش "نویسنده مرده است" با نویسندگی و کارگردانی آرش عباسی که روایتگر زندگی یک بازیگر سینماست در بخش چشمانداز سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به روی صحنه میرود.
عباسی درباره حضور خود در بخش چشمانداز سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر گفت: قرار است نمایش "نویسنده مرده است" که احتمالا در جشنواره با نام دیگری اجرا می شود را در بخش چشمانداز تئاتر فجر به صحنه ببریم. این نمایش درباره یک هنرپیشه مطرح زن سینما است که قصد دارد اولین فیلم سینمایی خود را کارگردانی کند. او به سراغ یه نمایشنامهنویس جوان میرود.
وی درباره بازیگران این نمایش و مدت زمان آن افزود: در این نمایش احمد مهرانفر و لادن مستوفی به ایفای نقش میپردازند. نمایش "نویسنده مرده است" با مدت زمان 70 دقیقه، 70 دقیقه واقعی از برخوردی میان این دو نفر را به تصویر میکشد.
این نمایشنامهنویس و کارگردان جوان تئاتر با اشاره به سالنهای چهارسو، قشقایی و سایه به عنوان سالنهای مناسب اجرای این نمایش اظهار كرد: همان نگاه اجتماعی را که در سایر آثارم داشتم در این کار هم رعایت کردهام. سعی کردم در این نمایش هم از دیالوگهای روان و شخصیتهای ملموس استفاده کنم و زندگی واقعی از برخورد دو هنرمند را نشان دهم.
عباسی پرداختن به زندگی یک هنرمند سینما را تجربهای جدید برای خود در زمینه نمایشنامهنویسی دانست.
سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از تاریخ پنجم تا 22 بهمن سال جاری به دبیری رحمت امینی برگزار میشود. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه کنید.(مهر)